Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je danas svečanu Svetu Misu u u crkvi svetoga Marka u Zagrebu, a u povodu završetka restauratorskih radova na crkvi i njezine potpune obnove.


Svečanoj Svetoj Misi, između ostalih, nazočili su potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, izaslanik zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, Stipe Zeba te autor zapadnoga portala na Crkvi akademski kipar Vladimir Herljavić.

Vezani članci Milan Bandić - 1 Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

Na Svetoj Misi je nastupio Oratorijski zbor i Solisti crkve svetoga Marka te Orkestar studenata Muzičke akademije u Zagrebu.

Podsjetivši na današnju evanđeosku poruku, u kojoj se napominje kako su Grci za vrijeme židovske Pashe došli u Jeruzalemu potražiti Isusa Krista, kardinal Bozanić je rekao kako je čitavo korizmeno vrijeme usmjereno prema Uskrsu, u čijem se središtu nalazi Isus Krist.

'Mi kršćani smo usmjereni na Isusa', rekao je dodavši kako bi trebali biti što dublje i intimnije s njim povezani u svom životu.

Kardinal Bozanić naglasio je kako onaj čovjek koji svoj život daruje i ljubi, ima smisao u Isusovim riječima o zrnu, koje umire i donosi ploda, za razliku od onih koji svoj život egoistično za se čuvaju.

Crkva sv. Marka jedan je od najstarijih spomenika zagrebačke arhitekture, a prepoznatljiv je znak grada Zagreba. Restauratorski zavod je 25 godina radio na njezinoj obnovi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju