Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik HNS-a Antun Kapraljević ocijenio je na konferenciji za novinstvo u nedjelju u Rijeci da Vlada uopće ne namjerava početi ozbiljno suzbijati korupciju u zemlji.


Kapraljević je rekao da je u programu suzbijanja korupcije, koji je izradila Vlada, predviđeno da državna tijela i institucije do kraja rujna provedu 54 mjere. 

Vezani članci Zdravko Mamić i osječki suci - 4 USKOK pregledao imovinu osječkih sudaca, Mamić o nedostatku dokaza: "Pa nisam mu rekao daj da te uslikam kako ti dajem dvjesto hiljada“ Zdravko Mamić Bizarna objava Zdravka Mamića: Pozvao sve koji su se susreli s ucjenama sudaca da podijele svoju priču

Dosad je, istaknuo je, počela provedba samo nekoliko mjera te je s tim u vezi ustvrdio kako Vlada očito nije ozbiljno mislila kad je pokretala program suzbijanja korupcije.

Upozorio je da nije osnovano nacionalno vijeće za praćenje provedbe tog programa, a po njegovim spoznajama, to se niti ne namjerava učiniti. Također je rekao da su slučajevi otkrivanja korupcije u zemlji u ovakvim okolnostima samo rezultat građanske hrabrosti pojedinaca, a ne proistječu iz sustava.

Najveća odgovornost u suzbijanju korupcije jest na medijima, a tek zatim na političarima, ocijenio je Kapraljević.