Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovački kapetan Kristo Laptalo štrajka glađu u grčkom zatvoru u Patrasu gdje se nalazi nakon što je nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora zbog pronalaska veće količine kokaina na brodu kojim je zapovjedao.


Kapetan Laptalo pridružio se zatvorenicima koji u svim grčkim zatvorima štrajkaju zbog užasnih uvjeta u kojima se nalaze.

Vezani članci Gladuši - 11 Trbuhom za kruhom: Gladuši se uvukli u neizlazne situacije jer nisu mogli odoljeti hrani Ilustracija Sramite se svi! Nije me briga ni za račune, ni za propise, ni za pravila... Djeca su ostala GLADNA

Informaciju je potvrdila i Laptalova kći Kristina koja je izjavila kako je cijela obitelj zabrinuta za oca. 

'Tata se solidarizirao s ostalim zatvorenicima i pridružio štrajku, iako ne vjeruje da će njime išta postići. Osnovni razlog zbog kojega se pristupilo štrajku je želja za poboljšanjem uvjeta u grčkim zatvorima i njihovim približavanje standardima EU' rekla je Kristina Laptalo za Dubrovniknet.hr.

Dodala je i kako njen otac ne zna dokad će štrajk potrajati te je izrazila bojazan da će grčke vlasti zatvorenicima nametnuti nekakve sankcije da bi prestali sa štrajkom nego što će zatvorenici uspjeti izboriti bolje uvjete življenja u zatočeništvu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju