Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sustav odvajanja

Mala stvar prerasla je u velik problem: Zagrepčani se pitaju kamo s izmetom kućnih ljubimaca

Aktualno Galerija Zbrinjavanje psećeg otpada - 1 Zbrinjavanje psećeg otpada - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zbrinjavanje psećeg otpada - 2 Zbrinjavanje psećeg otpada - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zbrinjavanje psećeg otpada - 3 Zbrinjavanje psećeg otpada - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zbrinjavanje psećeg otpada - 4 Zbrinjavanje psećeg otpada - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Zbrinjavanje psećeg otpada - 5 Galerija 1/7 >>
Mala stvar prerasla je u velik problem. Vlasnici kućnih ljubimaca u Zagrebu muku muče s novim sustavom odvajanja otpada. Naime, neki od njih ne znaju kamo s psećim izmetom.

Svakodnevna briga o kućnim ljubimcima uključuje i brigu o njihovu otpadu. Budući da se građani Zagreba još privikavaju na novi sustav odlaganja otpada, mnogi si postavljaju pitanje: Kamo s izmetom ljubimaca?

Trebao bi ići u miješani komunalni otpad ili u koševe za pseći izmet, kojih u nekim dijelovima grada – nema. Ako kante nema, građani bi trebali tu vrećicu ponijeti kući i baciti u plavu ZG vrećicu, u koju po novim pravilima ide miješani komunalni otpad. I tu nastaje problem jer bi taj otpad u kući mogao stajati i nekoliko dana.

Na području Zagreba na javnim površinama postoji 425 košarica za odlaganje psećih izmeta, što je, čini se, nedovoljno. Kazne za one koji otpad ne pokupe iznose od 600 do 2000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rješavanje viškova Besplatan kompost Zagrepčanima: Holding objavio gdje i kad se može doći po njega

Pročitajte i ovo HGSS spašavao planinara na stazi Malog princa - 4 na stazi Malog princa Bizarna situacija na planini: Vodič ostavio ozlijeđenog planinara, a ostatak grupe poveo sa sobom. U HGSS-u ogorčeni

U Osijeku su se pobrinuli za spremnike na više od 50 lokacija, koji se svakoga dana prazne, pa je tamo malo onih koji izmet ne skupljaju.

"Možemo potvrditi da su ljudi obzirni što se tiče toga i skupljaju otpad, odnosno skupljaju za svojim ljubimcima", rekao je direktor osječkog Unikoma Igor Pandžić.

Komunalne vlasti, zajedno s građanima, trebale bi se pobrinuti da smrad i izmet u travi – ne budu lakše rješenje, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene