Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MANJE JE NEREDA, ALI...

Kako funkcionira novi sustav s otpadom? Dnevnik Nove TV u inspekciji: "U tim spremnicima definitivno nisu ZG vrećice"

Aktualno Galerija Otpad u Zagrebu - 4 Otpad u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Otpad u Zagrebu - 2 Otpad u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Otpad u Zagrebu - 3 Otpad u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Otpad u Zagrebu - 1 Otpad u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Otpad u Zagrebu - 5 Galerija 1/6 >>
Novi sustav odlaganja otpada u Zagrebu glavna je tema u metropoli. Gradonačelnik Zagreba Tomašević kaže da je zadovoljan. Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš ponovno je otišao u inspekciju centrom grada.

Pitate li gradonačelnika o novom sustavu otpada u centru - sve je super. Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, poručuje kako sve dobro funkcionira te zaključuje da se građani toga drže.

"Prođite po centru grada. Pogledajte kante koje se iznose navečer, doista se vraćaju u osam ujutro", poručuje.

Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš provjerio je situaciju u strogom centru Zagreba u Masarykovoj ulici, gdje su postavljeni prvi podzemni spremnici.

Dvadeset koraka dalje još uvijek stoje tri kante za miješani komunalni otpad. U blizini su i četvrta, ali i peta. Iza ugla u Gundulićevoj ima ih još. I tako je kamo god krenuli. Bez iznimke.

Možda smo malo presitničavi, možda gradonačelnik pod centar grada doista misli na centar grada.

Ekipa Dnevnika Nove TV otišla je i na Trg bana Josipa Bana Jelačića. I tu je bilo kanti.

"Pogledajte sadržaj tih kanti i vidjet ćete gotovo isključivo plave ZG vrećice, niti jednu baš nismo vidjeli vrećicu u koju je odložen komunalni otpad na javnu površinu a da nije ZG vrećica", izjavio je gradonačelnik Tomašević.

No, u tim spremnicima definitivno nisu plave vrećice, što je vidljivo kad se kante otvore. Ruku na srce, manje je nereda oko kanti, ali one su i dalje tu - cijeli dan.

Plavih vrećica nema ni u Gajevoj. Ekipa Dnevnika Nove TV nasumično je otvarala kante i u Primorskoj, Deželićevoj, Petrinjskoj, Draškovićevoj... i prilično se namučila da pronađe - jednu.

Neki od građana poručuju kako bi se Zagrepčani trebali prilagoditi novom sustavu. O visinama kazne ovisi i koliko će im vremena za to trebati.

Prva kazna od 700 kuna je pala. Bit će ih još, a moglo bi biti i još besplatnih vrećica, najavljuju, za one kojima su doista potrebne. Primjerice roditeljima s malom djecom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GOSPODARENJE OTPADOM Tomašević: ''Ne stoje fame i dezinformacije da sve završava na istom mjestu''

Pročitajte i ovo Davor Vić ODVOZ OTPADA Šef zagrebačke Čistoće najavio koga će kažnjavati od ponedjeljka, a ima i poruku za sve koji se žale da nema vrećica

"Cijelo vrijeme ćemo revidirati i količinu besplatnih vrećica i sama medicinska stanja na temelju kojih ljudi imaju pravo na besplatne vrećice. Znači, to ćemo cijelo vrijeme uštimavati", poručuje zagrebački gradonačelnik.

Trebat će "uštimavati" još štošta jer ne da sustav 'dobro funkcionira', nego još - ne funkcionira

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene