Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za vikend

Pripremite se, stiže još jedna promjena vremena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako imate planove za vikend – ovo morate znati! Pripremite kišobrane – stiže jaka kiša za vikend!

I petak će biti sunčan, a za vikend stižu oborine – na njih nas je pripremio Milan Sijerković.

Nakon kratkotrajnog, ali burnog povratka zime početkom veljače, stanje se bilo smirilo, pa su prigovori na vrijeme utihnuli, primijetio je Sijerković. No, veljača je poslovična „prevrtača" i povremeno je podsjećala na svoju zimsku narav, nastavio je.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

„Jutros se, primjerice, u gorskokotarskom Crnom Lugu temperatura sunovratila na minus 14 Celzijevih stupnjeva, a u nekim glasovitim „mrazištima", čini se, i niže“, rekao je u minutama Dnevnika Nove TV rezerviranima za vremensku prognozu.

Takvu je vremenu, kaže, pridonijela prisutnost jake anticiklone iznad većeg dijela Europe, što dopire i do Hrvatske. Sredozemne ciklone nisu onoliko moćne i važne koliko to obično jesu, ali ipak utjecaj jedne zamijetit ćemo potkraj tjedna, prognozirao je.

Sutrašnje će jutro, najavljuje, biti pretežito vedro, dok će u kopnenom području mraz malo blaži nego jutros, ali tome treba dodati i mjestimičnu maglu. „Na Jadranu će jutro naravno biti toplije nego na kopnu, a povoljna je okolnost što će bura biti slabija nego danas“, kaže Sijerković.

Vrijeme u nedjelju: Hladno s malo sunca

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji očekuje, nakon jutarnje magle, sunčan dan, sa slabim južnim vjetrom popodne, a temperaturu malo višu nego danas.

„Šetnice će oživjeti u obalnom dijelu Istre, na Kvarneru i u velebitskom podgorju, čemu će pridonijeti i izostanak jake bure. U Gorskom kotaru i Lici također ugodno vrijeme, pogotovo nakon nestanka jutarnje magle i mraza. U Dalmaciji divota od vremena: sunce, toplina i slab sjeverozapadnjak. Popodnevna temperatura gdjegdje 15 stupnjava“, prognozirao je Sijerković lijepe vijesti, ali samo za sutra.

Naime, tijekom vikenda vrijeme će se pokvariti. Na kopnu u subotu još toplo, vjetrovito i djelomice sunčano. Samo u gorskoj Hrvatskoj početak pogoršanja. U nedjelju posvuda oblačno, uz zahladnjenje i kišu, a u gorju snijeg. U ponedjeljak ljepše: prestanak oborine i djelomično razvedravanje. „Zmotana" veljača! – komentirao je legendarni meteorolog.

Vrijeme će se zamjetno promijeniti i na Jadranu, kaže. Već u subotu najavljuje mjestimičnu kišu, ali toplo s jakim jugom. U nedjelju nas čeka jaka kiša, zahladnjenje, uz jaku buru i istočnjak. U ponedjeljak stiže prolazno proljepšanje.

Zaštitni znak našeg najiskusnijeg meteorologa su pučke izreke, pa ni današnji nastup nije bio drugačiji.

„Puk zloslutno proriče: Ako je na Katedru sv. Petra mrzlo, još dugo će se nositi krzno! Dakle, još jedan razlog zašto bi nam trebalo biti mrsko nedjeljno pogoršanje vremena“, istaknuo je Sijerković te, uz najavu lijepog sutrašnjeg dana, svima zaželio ugodnu večer.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene