Do kraja tjedna trebala bi biti poznata sudbina posla s borbenim avionima. Naime, tada istječe rok koji su Sjedinjene Američke Države dale Izraelu da se očituje pristaju li na prodaju pod njihovim uvjetima, odnosno, vrate ih u originalno stanje. Hrvatskoj to nije prihvatljivo. Dok čekaju izraelski odgovor, iz Vlade poručuju kako ne istražuju ministra obrane Damira Krstičevića i okolnosti pod kojima je sa suradnicima dogovarao posao.

Galerija


Na pitaje može li Hrvatska zatražiti ispriku Izraela ukoliko cijela prodaja propadne, brigadir Željko Ninić koji je član stručnog povjerenstva, nije imao odgovor. 

Vezani članci Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Krstičević za Dnevnik Nove TV: "Ima i Hrvatska dosta tih dokumenata, stavit ćemo ih sve, da se vidi tko je što govorio" Izaslanstvo Države Izrael stiglo je u Zagreb (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 8 Sada i službeno: Izraelsko izaslanstvo potvrdilo je da Hrvatskoj ne može isporučiti avione

"Uistinu ne znam, to je političko razina komunikacije, a ja kao operativac nemam razloga nikakvih niti problema u komunikaciji s njima, jednako tako ni s američkom stranom. Kako će se državni vrh postaviti u toj situaciji stvarno ne znam", rekao je. 

Na to postoje li razlozi za sumnju rekao je kako s njegove strane oni ne postoje no da će premijer biti taj koji će odlučiti što i kako dalje, te da će se svi u skladu s time i ponašati. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr