Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema lijeka...

Kako spriječiti da se zarazite 'kugom 21. stoljeća'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stres je svakako bolest modernog vremena. Znanstvenici ga nazivaju i 'kugom 21. stoljeća', a na ljestvici razloga duže odsutnosti s posla pretekao je i neke smrtonosne bolesti.

Upravo je posao sve češći uzrok stresa. Među najčešćim razlozima dugog bolovanja pretekao je moždani i srčani udar te rak. 'Jedino da radite sami, ma čak i da ste na pustom otoku mislim da bi i tamo postojao stres', upozorava psihologinja Dubravka Miljković. Znanstvenici su stres prozvali 'Kugom 21. stoljeća' i zbog raznolikih simptoma teško ga je prepoznati na vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Slika nije dostupna Svjetski dan mentalnog zdravlja Čak i ako radimo ono što volimo, možemo ''sagorjeti'', a evo i zašto

'Nekad bi se samo svađali, plačemo, mijenjamo navike, samo smo u frižideru ili nemamo apetita', objašnjava psihologinja. Lijek protiv stresa ne postoji i nemoguće ga je u potpunosti izbaciti iz života. Ipak, treba pronaći način koji će vam pomoći smanjiti količinu stresa.

'Meditacija, molitva, sve su to što nam može psihološki pomoći. Jedan je način da uklonimo stresore, ako se jako nerviram i straše me horor filmovi onda to neću gledati', savjetuje psihologinja.

Stres ipak ne morate u potpunosti izbjegavati jer ako ste zaljubite također ste pod stresom, ali onim pozitivnim.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene