Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putovati mnogo, ali jeftino. Cilj je to mnogih mladih turista koji se odmaraju na Jadranu ili će tek krenuti put mora. A oblika smještaja je mnogo - od skupljeg do potpuno besplatnog!


Varijanti ima mnogo - od jeftinijeg prijevoza do Hrvatske niskotarifnim letovima, koji su u prosjeku jeftiniji za 60 posto od redovnih, pa sve do besplatne razmjene kuća.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo kako je student iz Zagreba uspio proputovati Europu i Ameriku! Slika nije dostupna Kada krenuti na more da izbjegnete gužve?

Dok recesija raste, mladi žele putovati i to što više. U skladu s time, mijenjaju se trendovi u turizmu. Sve je više onih koji se na određenom mjestu zadržavaju tek dan, dva. Zato raste ponuda hostela. U Zadru ih je trenutačno 14, a još prije nekoliko godina postojao je samo jedan.

Hosteli su, zbog pristupačnih cijena, najčešći i najisplativiji izbor. Gost u prolazu može za otprilike 150 kuna dobiti smještaj sa doručkom. U korist im idu i višednevne ulaznice za festivale, ali i niskotarifni letovi iz svih dijelova Europe.

'Mi smo time grad preporodili! Promijenili kompletne navike gostiju koji nisu više samo oni koji leže samo oko bazena i plaža', rekao je Zvonko Šupe, direktor TZ Zadar. Smještaj može biti i potpuno besplatan kada kuću s gostom - razmijenite

Razmjena kuća pripada među inovativnije oblike odmora, a pokazalo se da je najprivlačnija upravo mladim gostima. Hrvatska u ovom projektu jako dobro kotira. Potražnja stranih gostiju nekoliko je puta veća od ponude.

POSEBNA PRILIKA:
Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat. REZERVIRAJTE DANAS

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook