Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled imovine

Kako izgledaju imovinske kartice novih ministara? Jedan ima čak 22 nekretnine, a drugi zaboravio da je promijenio stranku

Aktualno Galerija Imovinske kartice - 1 Imovinske kartice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Imovinske kartice - 2 Imovinske kartice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Imovinske kartice - 3 Imovinske kartice - 3 Foto: DNEVNIK.hr Imovinske kartice - 4 Imovinske kartice - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Imovinske kartice - 5 Galerija 1/7 >>
Dnevnik Nove TV napravio je pregled imovinskih kartica novih ministara.

Posljednjih nekoliko dana četvero novih ministara ispunilo je imovinske kartice. Neki su to učinili prvi put, a drugi samo obnovili jer su i ranije bili na dužnostima.

Najviše pozornosti privukao je ministar gospodarstva Ante Šušnjar i to zbog nekretnina. Ministar ima 2402 eura neto plaću. Prijavio je i dodatni prihod jer je prošle godine zaradio 8602 eura kao stečajni upravitelj.

Ima čak 22 nekretnine – naveo je da ima sedam livada, četiri oranice, jednu šumu i jedan voćnjak. Ukupno ima osam kuća, od toga šest u Posušju, koje su u njegovom vlasništvu ili suvlasništvu. Ima kuću i stan u Zagrebu te kuću i građevinsko zemljište u Lokvi Rogoznici. Ima dvije štednje, jednu od 130 tisuća eura i drugu od 90 tisuća konvertibilnih maraka, ali nije naveo da ima automobil.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Dagestanu Užas u Dagestanu Teroristički napad u Rusiji: Zapaljena crkva i sinagoga, ubijeno najmanje šest policajaca

Objavljeno je i kako izgleda imovinska kartica Ivana Šipića, ministra demografije. Novi ministar već je i ranije ispunjavao karticu, a sada ju je samo obnovio novim podacima, no promaknula mu je stranačka pripadnost pa tako još uvijek stoji da je član HDZ-a iako je sada u Domovinskom pokretu.

Kao ministar zarađuje 2601 euro, ima stambeni kredit u iznosu od 55 tisuća eura, ali nije jasno koju je nekretninu kupio s tim stambenim kreditom jer je prijavio jednu jedinu nekretninu, a ona mu je, prema kartici, darovana. Riječ je o kući s okućnicom u Trilju, vrijedna je oko 180 tisuća eura. Nema ušteđevine, ali ima dva automobila u vrijednosti 15 tisuća eura i 6300 eura.

Pročitajte i ovo Najezda zrikavaca - 1 Ušli u kuće, automobile... Najezda kukaca poremetila mirnu svakodnevicu: "Bilo ih je toliko da se nije moglo šetati"

Ministar turizma Tonči Glavina naveo je plaću od 2513 eura. Prošle godine zaradio je nešto više od 59 tisuća eura od iznajmljivanja kuće za odmor s pet zvjezdica u Klisu. Kuća je to u vrijednosti od gotovo 448 tisuća eura koju je stekao dijelom nasljedstvom, dijelom kreditom, ali i zaradom. Ima i voćnjak u Klisu.

Uz kredit, je naveo i dvije pozajmice. Posjeduje dva automobila, te čamac koji vrijedi kao ta dva automobila zajedno – 12 tisuća eura.

Ministar poljoprivrede Josip Dabro ima plaću od 2930 eura, a za kredit mjesečno izdvaja 443 eura. Naveo je da posjeduje kuću s okućnicom na parceli od 1470 kvadrata u Otoku koju je procijenio na 100.000 eura. Osim toga, ima automobil vrijedan 17 tisuća eura, a očito je i ljubitelj motora jer ih ima dva, iz 2016. i 2017. godine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene