Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar demografije i useljeništva

Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić?

Ivan Šipić - 1
Ivan Šipić - 1 Tom Dubravec/Cropix
Aktualno Galerija Ivan Šipić - 1 Ivan Šipić - 1 Foto: Tom Dubravec/Cropix Ivan Šipić - 2 Ivan Šipić - 2 Foto: Tom Dubravec/Cropix Ivan Šipić - 3 Ivan Šipić - 3 Foto: Jakov Prkic/Cropix +0 Ivan Šipić - 4 Galerija 1/4 >>
Ivan Šipić bit će na čelu novoosnovanog Ministarstva demografije i useljeništva.

Ivan Šipić, rođen 1974. u Sinju, po struci je vjeroučitelj te bivši član HDZ-a. Diplomirani je teolog, a studij je završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Prvo je bio vjeroučitelj u osnovnim školama. Od 2001. do 2005. bio je član Gradskog vijeća grada Trilja da bi 2008., nakon što je 4 godine bio zamjenik gradonačelnika, postao gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Trilj - 2 Rekorder izbora Ovo je grad s najviše saborskih zastupnika po broju stanovnika, građani im poslali poruku: "Znamo da nisu u dobrim odnosima..."

Gradonačelničku funkciju obavljao je sve do 2021. godine kada nakon tri mandata postaje vijećnik Gradskog vijeća u Trilju. 2023. postao je predsjednikom Gradskog vijeća.

Član Domovinskog pokreta

U Hrvatski sabor prvi put je ušao 2016. tijekom 9. saziva i to kao zamjenik Nediljka Dujića.

Tijekom zastupničkog mandata bio je član Odbora za obitelj, mlade i sport, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te Odbora za pravosuđe.

HDZ je napustio 2021. godine, nakon što mu je 2020. završio zastupnički mandat zbog svađe s Antom Sanaderom te glasanja protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Nakon odlaska iz stranke odlučio je samostalno se kandidirati na lokalnim izborima, no izgubio je.

Na parlamentarne izbore u travnju izišao je na listi Domovinskog pokreta i tako ponovo ušao u Sabor. U međuvremenu je postao potpredsjednik triljskog ogranka Domovinskog pokreta te član predsjedništva stranke.

Pročitajte i ovo Petra Buljan i Ivan Penava - 1 Komentirao i novog ministra Penava za Dnevnik Nove TV: "Rodna ideologija sigurno nije smjer nove Vlade, apsolutno ostajemo pri svome"

Snažno se protivi Istanbulskoj konvenciji te unošenju "rodne ideologije“ u Hrvatsku. 

Oženjen je te je otac dvoje djece. U slobodno vrijeme bavi se malim nogometom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene