Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Damir Kajin prozvao je lokalne vlasti u Istri da na medije i PR agencije troše ogromna količine novca kako bi se održali na vlasti.


Bivši IDS-ovac, sada nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin prozvao je lokalnu vlast u Istri da uz pomoć PR agencija i lokalnih medija zadržava vlast i za to troši ogromne novce.

Vezani članci Ministrica Nikolina Brnjac Ministrica otkrila strategiju za spas turističke sezone: Uvodi se nova nacionalna oznaka Andrej Plenković Premijer novinarima dijeli lekcije, a na konferenciju kasnio više od sat vremena: "To je njegov princip - ja govorim, vi slušate, kad ja dolazim, vi čekate"

'Način izvlačenja novca namijenjenog ostanku na vlasti u Istri puno je suptilniji, ali i puno bešćutniji nego u aferi Fimi Media', rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Saboru.

Svađa u Saboru na vrhuncu: Prodajete muda pod bubrege!

Kajin tvrdi da se na godinu najmanje deset milijuna kuna izdvaja za praćenje odabranih medija. U jednom mandatu to je 40 milijuna kuna, u dva 80, a u tri manadata čak 120 milijuna kuna, izračunao je zastupnik.

'Jedan od razloga zašto Istra stagnira je i praksa nepotizma i korupcije pokrivena medijskim supportom', ocijenio je Kajin. Stoga će, kaže, biti zanimljivo čuti imena medijskih tvrtki koje servisiraju lokalne dužnosnike. Tvrdi i da je kontrola lokalnih medija u Zagrebu 'mila majka' u odnosu na ono što se događa u Istri.

PR agencijama s kojima, priznaje, ratuje već godinu dana, poručuje neka ne koriste lokalne proračune i neka se njihov angažman ne pretvara u politički reket.

Sabor o smanjenju broja promatrača na euroizborima: Žele uštedjeti 13 milijuna kuna!

Kajin se još jednom vratio smjeni direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, držeći znakovitom novinarsku informaciju da je prvi put bila premlaćena u Zadru kad je, kao novinarka, objavila priču o lokalnom moćniku. 'Drugi put, dakle sada, suprostavila se većem moćniku na državnoj razini', ustvrdio je.

Kajin apostrofira da je ministar turizma Darko Lorencin smjenio Matešićevu u okolnostima rasta turističkih noćenja na državnoj razini od 5,1 posto, a u Istri od 0,3 posto, uz obrazloženje da nije dovoljno agresivno trošila novac za marketing.

'Gdje god je IDS-ov gremi treba biti oprezan s novcem', izjavio je Kajin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook