Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pune tri godine roditelji iz Mirkovaca tražili su postavljanje semafora ispred osnovne škole. Za njihov problem nitko nije imao sluha, a tek nakon naše akcije 'Želimo znati' semafor je postavljen u Mirkovcima.


Učenici, roditelji i nastavnici su odahnuli, no pred njima je novi izazov, nova školska zgrada. Zeleno svjetlo napokon je upaljeno za siguran korak do škole Nikole Tesle. Velikom je znanstveniku trebalo manje muke da otkrije izmjeničnu struju, nego učenicima njegove škole da dobiju semafor. 'Svi roditelji mirnije spavaju kad im djeca idu u školu, više nema onih problema kad prelaze ovu jako prometnu cestu', rekao je Goran Šajfar, predsjednik Vijeća roditelja.

Vezani članci Školske klupe, ilustracija Dio zagrebačkih školaraca počinje s nastavom na daljinu, objavljeni detalji: "Nadamo se i vjerujemo da će to biti samo sljedeći tjedan" Radovan Fuchs Grad Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na C model nastave, Zvonimir Šostar objasnio na koga se sve to odnosi

>> Mirkovci: Ispred škole napokon semafor

Put do škole je siguran, no škola je stara i dotrajala, a škola nema niti dvoranu pa se priredbe održavaju u dvorištu pod šatorom. Školi nedostaje sve osim djece, a broj učenika svake je godine sve veći. 'Sadašnji kapaciteti ove škole su dostatni za godinu dvije dana, tu je pitanje sanitarnog čvora, broja učenika koji se povećava i sad smo na knap', priča Anto Vidović, ravnatelj škole.

Ako su na semafor čekali tri godine, koliko li će tek čekati na novu školsku zgradu. 'Ako zapne, mi vas zovemo upomoć, jer Želimo znati', obećao je Šajfar. Teslinoj školi iz Mirkovaca, pomaže Teslina tvrtka iz Zagreba i to donacijom računala. 'Svi znamo da živimo u vrijeme krize, da je jako teško. Međutim nekada nisu u pitanju novci, nekada je u pitanju želja i spremnost da se dijele informacije', objasnila je Snježana Bahtijari, donatorica.