Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je, što radi...

FOTO Izabrana predsjednica objavila sliku iz ureda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović objavila je u ponedjeljak fotografiju na kojoj se vidi kako radi sa svojim suradnicima.

U ponedjeljak je na Facebook profilu izabrane predsjednice objavljeno kako radi u Vili Weiss. '[PRVI RADNI DAN U PRIVREMENOM UREDU] Prvi radni dan izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u privremenom uredu u zagrebačkoj Vili Weiss', piše pored fotografije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora"

Ususret inauguraciji izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, njezina savjetnica za medije Jadranka Jureško Kero ističe kako sve ide po planu i kako je suradnja sa svima odlična.

U ponedjeljak bi izabranoj Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović iz DIP-a trebali uručiti i službene rezultate izbora.

"Nismo preuzeli službene rezultate izbora. Uskoro ćete dobiti priopćenje DIP-a i ono što mogu sad kazati jest da je sve po planu i po zakonu, i sutra će gospođa izabrana Predsjednica preuzeti rezultate. Naime, Predsjednik će doći u novi službeni prostor, prostorije gospođe izabrane Predsjednice u vili prekrižje i tamo će joj uručiti službene rezultate", rekla je Jureško Kero.

Pahor potvrdio da dolazi na inauguraciju Grabar Kitarović

Na pitanje da li se izabrana predsjednica Kolinda grabar Kitarović već preselila, odgovara potvrdno.

"Točno, preselila se u vilu Prekrižje i koristit će taj prostor do inauguracije i do preuzimanja dužnosti predsjednice RH", kaže Kero.

S Predsjednikom Josipovićem nije bilo nikakvih problema. "Sve je u dogovoru s predsjednikom Josipovićem, suradnja je odlična i predložili su izabranoj predsjednici da koristi državnu rezidenciju i to je prihvaćeno i to je vrlo pozitivno jer se u ovoj tranziciji održavaju brojni sastanci, razgovori i to je primjeren prostor", pojašnjava Kero.

Na novinarsko pitanje o istupanju Grabar Kitarović iz HDZ-a, Kero odgovara kako sve ide po planu.

"Gospođa izabrana Predsjednica će nastupiti sve kako je najavila, nakon što preuzme rezultate DIP-a", ističe.

"U dogovoru s Predsjednikom Josipovićem, sigurno će primopredaja biti na Pantovčaku, a nakon toga slijedi sve ono o čemu je gospođa izabrana Predsjednica govorila tijekom kampanje i sva procedura", kaže Kero. Kako će izgledati novi ured Predsjednice, Kero kaže, znati će se nakon inauguracije.

Potvrda konačnog broja stranih dužnosnika na inauguraciji još nije potvrđena. "Još uvijek stižu najave i primamo svaki dan nove najave, bit će to sve za nekoliko dana finalizirano", kaže Kero. Za slab odaziv o kojem se piše po medijima, ne krivi nikoga pa tako ni ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić. "Nema opstrukcija, nikoga ne krivimo. Sve ide jako dobro, suradnja sa svima je odlična", ističe Kero.

Novinare je prije nego je objavila fotografiju zanimalo i zašto novoizabrane Predsjednice nema u javnosti posljednja dva tjedna.

"Gospođa izabrana Predsjednica je u javnosti, priprema se za inuguracijski govor, održava brojne sastanke, razgovara i s brojnim dužnosnicima iz svijeta i države, potpuno je radna atmosfera. Mora se razumjeti da mi imamo Predsjednika, gospodina Josipovića do inauguracije do službenog preuzimanja dužnosti Predsjednice RH", pojasnila je Kero.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene