Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz SDP-a poručuju da ono što je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao danas za njihovog premijerskog kandidata Ljubu Jurčića "nije ni prva ni zadnja laž koju će čuti iz njegovih usta".


"Nikada se nikom nisam nudio, pa ni Sanaderu", poručuje Ljubo Jurčić na SDP-ovom skupu u Dubrovniku. Gordana Grbić, voditeljica odnosa s javnošću, kaže kako je zapravo bilo obrnuto jer su Jurčića pokušali vrbovati prije četiri godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić čestitao Sanaderu, primio i Milanovića Slika nije dostupna Sanader: 'Mesić je privržen Hrvatskoj'

Oporbenom SDP-u Sanader je još jednom spočitnuo razdvajanje funkcija premijera i predsjednika stranke.

Predsjednika SDP-a Zorana Milanovića optužio je za kukavičluk jer 'nema snage da na čelu Vlade preuzme odgovornost za zemlju'.

'Neću ih uspoređivati s partijom iz koje su proistekli, ali zar ne
podsjećaju na '80-te, kad je postojala nekakva izvršna vlast, ali je o svemu odlučivao komitet', rekao je Sanader, koji SDP-ov potez tumači kao poruku javnosti da je premijer nevažna osoba, nasuprot europskoj praksi.

Milanovića i SDP-ova premijerskog kandidata Ljubu Jurčića nazvao je 'drugovima', no za Jurčića je kazao kako 'i nije pravi drug, jer se 2003. nudio HDZ-u'.