Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pokazat ću što sam sve radio'

Jovanović: Rasprava će pokazati da nisam ministar nogometa na rubu znanosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je kako mu je drago što će mu se tijekom saborske rasprave o HDZ-ovu prijedlogu da mu se izglasa nepovjerenje pružiti prilika da pokaže kako nije ‘ministar nogometa na rubu znanosti’.

Najiskrenije, ja sam zadovoljan što ćemo danas imati tu raspravu u Saboru, jer će mi se napokon pružiti prilika da pokažem što je sve radilo moje ministarstvo i da nisam ‘ministar nogometa na rubu znanosti’, izjavio je Jovanović novinarima uoči sjednice Vlade.

U svojem očitovanju Vlada je odbila HDZ-ov prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Jovanoviću, navodeći kako on nikada nije najavio da će se alternativni predmet vjeronauku uvesti ove ili iduće školske godine, pa je bespredmetna tvrdnja kako u Državnom proračunu za 2012. godinu nema financijske osnove za novi nastavni predmet koji bi bio alternativa vjeronauku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važno za roditelje Počeli upisi u prvi razred: Prvi put su online, samo je jedan grad izuzetak Ilustracija Politička (ne)pismenost Vlada zabrinutost: ''U planu je potez koji će imati katastrofalne posljedice za demokraciju u Hrvatskoj''

>> Vlada odbila HDZ-ov prijedlog za glasanje o nepovjerenju ministru Jovanoviću

Jovanović se, na novinarski upit, osvrnuo i na rezultate međunarodnog istraživanja po kojemu su hrvatska djeca u samom europskom vrhu po nezadovoljstvu školom.

Istraživanje je vrlo zanimljivo i bitno za moje ministarstvo jer mi želimo promijeniti školu, tako da promijenimo što se uči i kako se uči, da škola bude zanimljivija i da iz nje djeca izlaze sa znanjem za život, a ne sa znanjem za ocjenu, rekao je Jovanović . Istraživanje je, dodao je, zanimljivo i po tome što pokazuje ‘da nam djeca puno puše i da su jako debela’.

To je još jedan dokaz da su neophodne promjene školskih sadržaja, u koje treba uvesti zdravstveni odgoj. Time će se omogućiti da djeca ne budu debela i ne obole od srčanih bolesti, te da žive zdravije, poručio je Jovanović. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene