Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže i ostavku

Jovanović: Optužbe HDZ-a su gadljive i otužne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za SDP-ovca Jovanovića sve što iziđe iz usta ministara Bačića, Milinovića i Kalmete je 'otužno, gadljivo i razočaravajuće'

SDP-ov saborski zastupnik i predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije Željko Jovanović izjavio je, komentirajući zahtjev članova HDZ-a da podnese ostavku, kako je sve što je jučer HDZ-ova trojka Bačić-Milinović-Kalmeta govorila na konferenciji za novinare 'otužno, gadljivo i razočaravajuće'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprava o Kalmeti 'Zašto premijerka nije došla braniti Kalmetu?' Slika nije dostupna Brojke nisu sklone Milanoviću Smjena Kalmete ne prolazi, SDP nema dovoljno ruku

>> Kalmeta: Nisam ja odgovoran ako netko u poduzećima krade

>> 'Vladi nema pomoći s ministrom korupcijske klime Kalmetom'

'Umjesto da podnesu odgovornost za korupcijsku pljačku koja se dogodila u Hrvatskim autocestama u organizaciji vrha HDZ-a kojima oni pripadaju, oni pokušavaju lažima i neistinama oblatiti časne i poštene ljude', rekao je Jovanović pozvavši HDZ-ovce da idući ponedjeljak u isto vrijeme održe konferenciju za novinare te povuku sve laži i neistine koje su rekli na njegov račun.

'To bi bilo pošteno učiniti, jer sve što su govorili o mojoj osobnoj imovini je laž. Uostalom sve piše u imovinskoj kartici koju sam uredno predao na početku svog saborskog mandata', poručio je.

Što se tiče svoga rada u Upravnom vijeću KBC-a Rijeka rekao je kao je izuzetno ponosan na doprinos koji je dao radeći u tom vijeću pozivajući ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića da javno objavi sve zapisnike i odluke Upravnog vijeća.

'Ukoliko nađe i jednu spornu odluku ja ću se doživotno povući iz politike', poručio je Jovanović. Svoj sam posao radio časno i pošteno, za razliku od ljudi iz vrha HDZ-a, rekao je dodavši kako bi 'za dobrobit svih hrvatskih građana bilo dobro da na dulje vrijeme odu u oporbu - netko u zatvor, a netko u mirovinu'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene