Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović osvrnuo se na današnju istragu nad braćom Mamić te GNK Dinamo.


Bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović osvrnuo se na današnju istragu nad braćom Mamić te GNK Dinamo.

'Istraga je tek u tijeku, tako da bi bilo neodgovorno govoriti sa nekakvim zaključcima o toj istrazi, no ono što svakako želim reći je da je Hrvatska danas puno uređenija država nego što je bila prije tri godine. Institucije u državi rade svoj posao i te institucije sigurno neće dozvoliti da se u Hrvatskoj ponovi kaos koji je bio u Hrvatskoj prije tri godine. A kaos je sigurno i utaja poreza.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 USKOK objavio detalje: Pokreće istragu protiv uhićenih sudaca i poduzetnika iz Osijeka te braće Mamić

Ja nisam nikada bio fokusiran na Mamića već na sve, razno razne menagere, koji su koristili svoj posao da bi reketarili nogometaše, da bi ih dovodili u robovlasnički odnos i doživotno od njih uzimali novac. Koji su koristili javna sredstva za privatne potrebe i nažalost, moćemo reći, kao što je država bila, pojedinim strankama, bankomat koji su koristilki za osobne i stranačke potrebe, ja bi se usudio reći, a to će potvrditi istraga ili ipak neće, ali kako se čini da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić.

Zdravko Mamić: 'Radi se o zlouporabi vlasti, od premijera pa na niže'

Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima koji vole sport. Dovoljno je doći na utakmice nogometnog kluba Dinamo i vidjeti sablasno prazan stadnion. Mislim da to sve govori. Prema tome, kada sam pričao o močvari i kada sam rekao da Hrvatski nogomet tone u močvaru, možda nisam bio ni svjestan koliko sam bio u pravu. Jer ako istraga potvrdi navode o utaji poreza, o mitu, o korupciji, imamo tu i 'slučaj Šuker' i kladioničarske mafije, onda je to dokaz da sam bio u pravu.

Na pitanje o tome je li razočaran što se s tim problemima tek sada počelo suočavati, Jovanović je kazao kako ga žalosti ako je i ova istraga pokrenuta samo zbog izborne godine i nadolazećih izbora.

'Izbori su stalno. Ja vjerujem i institucije ove države. Rekao sam vam da je Hrvatska danas puno stređenija nego je bila prije tri godine, pa i prije dvije godine, zahvaljujući ovoj vladi', kazao je Jovanović te dodao kako trebamo vjerovati organima državne vlasti koji rade svoj posao 'temeljem tog posla ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati istrage.'

'Ja sam zadovoljan jer pokazujemo da smo kao SDP i Kukuriku vlada uredili Hrvatsku i da se u Hravtskoj ne može ne kažnjeno utajivati porez', rekao je Jovanović.

Osvrnuo se i na komentare Zdravka Mamića koji je na izvanrednoj press konferenciji optužio vladu te kazao kako se radi o političkom progonu.

'Ja sam bio uporan, vrlo glasan i biti ću uvijek vrlo uporan i vrlo glasan u ukazivanju na nered, na mito, na korupciju, na potencijalnu utaju poreza, bez obzira o kome se radi. Za mene braća Mamić ne znače ništa', zaključio je Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook