Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neprihvatljivi stavovi'

Josipović: Zaprepašćuje da je Pupovac zbog svojih interesa spreman ugroziti budućnost RH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom razgovora predsjednika Srpskog narodnog vijeća i zastupnika u Hrvatskom saboru Milorada Pupovca u srpskom listu Danas, Ured predsjednika ističe kako g. Pupovac navodi više neprihvatljivih stavova.

Iz Ureda predsjednika navode kako je najvažnija činjenica da je  g. Pupovac naveo kako nastavak kritike njegove politike i propitivanje njegova poslovanja predstavlja razlog za tvrdnju kako Hrvatska možda ne ispunjava obveze iz monitoringa o pristupanja EU.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Slika nije dostupna Otvoreno pismo Srpske organizacije: 'Pupovac se novcem iz proračuna države koristi kao da je njegov'

'Time g. Pupovac sebe stavlja iznad načela demokratskog funkcioniranja društva i slobode tiska, a Hrvatsku pozicionira kao taoca njegovih privatnih problema. Očito, g. Pupovac zbog kritika s kojima je suočen namjerava „tužiti“ Hrvatsku Europskoj uniji', stoji u prioćenju.

Dodaje se kako Milorad Pupovac time želi svoju poziciju izjednačiti s položajem manjina u Hrvatskoj, zaboravljajući da su najoštrije kritike njegova rada došle upravo iz redova srpske manjine.

>> Pupovac: Josipović me napada jer nisam bio na proslavi Oluje

'Zaprepašćujuće je da je g. Pupovac zbog svojih interesa spreman ugroziti europsku budućnost Hrvatske. Teza o skretanju predsjednika Republike „u desno“ legitimna je, ali promašena. Ne samo zato što dolazi od političkog lidera koji je u dva mandata bio koalicijski partner u desnim vladama, već i zbog promašenog argumenta vezanog za nazočnost Predsjednika na obilježavanjima tragičnih događaja iz prošlosti', stoji u priopćenju iz Ureda predsjnika.

Podsjećaju da je predsjednik Josipović uz bivšeg predsjednika Mesića, jedan od visokih dužnosnika koji su najčešće nazočili odavanju počasti žrtvama iz Drugog svjetskog rata, a prvi je koji je, i ne jednom, odao počast srpskim žrtvama iz Domovinskog rata.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene