Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao objema Vladama

Josipović zadovoljan zbog memoranduma sa Slovenijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla i prva reakcija na potpisivanje memoranduma između Hrvatske i Slovenije.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo činjenicom da su predsjednici hrvatske i slovenske valde, Zoran Milanović i Janez Janša, potpisali memorandum o suglasnosti između hrvatske i slovenske vlade kojim je dogovoreno da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru sukcesije i koji će omogućiti ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

>> Janša: Veselimo se suradnji s prijateljskom Hrvatskom unutar EU

'Čestitam vladama, ministrima vanjskih poslova i stručnjacima koji su pomogli da se dođe do zadovoljavajućih rješenja. Mislim da će ratifikacijom otpasti sve moguće prepreke hrvatskom članstvu u EU. Naše vlade su još jednom pokazale da su Hrvatska i Slovenija zemlje koje su bliske, koje su prijatelji, partneri, odlični susjedi i siguran sam da će zajednička europska budućnost to još više potvrditi', rekao je Josipović u Zagrebu na marginama sastanka s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom.

Milanović i Janša potpisali su u ponedjeljak u Mokricama Memorandum o suglasnosti kojim se rješava i posljednje otvoreno pitanje između Hrvatske i Slovenije koje je bilo prepreka ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u Ljubljani. Slovenska vlada još će ovoga tjedna uputiti u parlament zahtjev za početak procesa ratifikacije, najavio je Janša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene