Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Personalizirana kampanja

Josipović: Vjerujem da će Bandić podržati moju kandidaturu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović predstavio je danas svoj izborni tim i internetsku stranicu i pritom, odgovarajući na pitanje novinara, izjavio kako vjeruje da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržati njegovu kandidaturu.

'Stranka stoji iza mene, stranka je izabrala svog kandidata. Ja vjerujem da će i kolega Bandić podržati kandidaturu. Podržavanje je odabir svakog od nas', odgovorio je Josipović na pitanje novinara zna li zašto na današnje predstavljanje nije došao Bandić i znači li njegov nedolazak da ne podržava njegovu kandidaturu.

Pročitajte i ovo Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku Donald Trump širio lažne tvrdnje Još jedna država zabranila Trumpu kandidaturu na američkim predsjedničkim izborima

Na pitanje zašto nema oznaka stranke, Josipović je odgovorio kako je predsjednička kampanja postavljena personalizirano. 'SDP je mene predložio, ja to s ponosom ističem, međutim predsjednički izbori su oni u kojima se traži naklonosti 50 posto plus jednog glasača. To znači da nije dovoljno računati samo na stranačke glasače, to znači da ni program koji se nudi nije isključivo stranački', rekao je Josipović. 'Tako smo se dogovorili', dodao je na to čelnik SDP-a Zoran Milanović, uz buran smijeh okupljenih, te naglasio kako je hrvatski ustav tu vrlo jasan. 'U trenutku pobjede, a ona je neminovna, izabrani predsjednik prestaje biti član političke stranke', rekao je Milanović i dodao kako je savršeno jasno 'čiji je Ivo kandidat'.

'Građani prepoznaju program'

Odgovarajući na pitanja novinara, Josipović je rekao da ne odobrava stav biskupa Slobodana Štambuka izrečen u propovijedi u Udbini, na oblježavanju Dana hrvatskih mučenika. Ne bi li bilo normalno i poželjno da u katoličkoj Hrvatskoj njezin predsjednik bude katolik, ali ne samo po svjedočanstvu krsnoga lista, nego po svjedočanstvu života po vjeri, kazao je Štambuk tada u propovijedi. 'Hrvatski građani, bez obzira jesu li vjernici ili ne prepoznaju programe, prepoznaju ljude i uvjeren sam da će prepoznati moj program, bez obzira što netko propovijeda', rekao je Josipović te dodao kako neće voditi kampanju u Bosni i Hercegovini. 'BiH je druga država i klasične kampanje tamo nema', rekao je.

Stručni tim i podrška

Direktor Josipovićeve kampanje je Mirando Mrsić, glavni savjetnik bit će Ivan Račan, glasnogovornica je Danica Juričić-Spasović, a dio tima za odnose s javnošću je i novinar Drago Pilsel. Milanović je naglasio kako vjeruje u Josipovićevu pobjedu i ono, kako je rekao najvažnije - 'da ne može više po starom, da ne može na razini izvršne vlasti, niti na razini politike - po starom'. Josipovićevu kandidaturu svojim su dolaskom podržale brojne osobe iz političkog i javnog života a okupljenima su se obratili i Ankica Lepej, Nedjeljko Fabrio i Ante Kotromanović. Uz brojne SDP-ovce, predstavljanju su nazočili i glazbenici Husein Hasanefendić Hus, Nikša Bratoš, Paolo Sfeci, Matija Dedić, redatelj Hrvoje Hribar, predsjednica SABA RH Vesna Konstantinović-Čulinović, novinar Romano Bolković, sportski djelatnik Dragutin Šurbek i drugi. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene