Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vesna Pusić

'Hrvatska ima sposobnosti, snage i potencijala zauzeti veće i značajnije mjesto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja HNS-a za predsjednicu Republike Hrvatske Vesna Pusić istaknula je danas na konferenciji za novinare da Hrvatska ‘ima sposobnosti, snage i potencijala zauzeti puno veće i značajnije mjesto od dosadašnjeg u međunarodnim odnosima i u našem susjedstvu - i to će biti program iza kojega stoji’.

‘Ja jesam svoj program - moj politički angažman je do sada bio jasan, hrabar i nedvosmislen, i bit će takav i dalje, poručila je Vesna Pusić. Dodala je kako su joj često govorili da ide ispred vremena i govori stvari koje će se tek dogoditi ili postati istina. Ocijenila je da je sada došlo to vrijeme, pa je ići iza svojeg vremena u ovom trenutku zločin prema ovoj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Sljemenu VIDEO: Bandić želi dva predsjednička mandata Slika nije dostupna Mitt Romney se povukao iz predsjedničke utrke

‘Nitko ne može više biti na čelu Hrvatske i ići iza onoga što Hrvatska može, ispod onoga što su naša očekivanja i naši ciljevi’, istaknula je Pusić i poručila da zemlju treba povesti naprijed. ‘Sljedeća predsjednica ili predsjednik države mora zauzeti mjesto za Hrvatsku i u našoj neposrednoj okolini, u našoj regiji, ali mora znati zauzeti mjesto za Hrvatsku u Europi i u svijetu. Moramo biti ponosni na osobu koja predstavlja Hrvatsku, jer osoba koja će biti predsjednica ili predsjednik Hrvatske neće je samo predstavljati u očima svijeta - to će biti Hrvatska. I koga izaberemo na izborima - takva ćemo zemlja biti u sljedećih pet godina, tako će nas svijet vidjeti i takvo mjesto ćemo za ovu zemlju zauzeti’, naglasila je Pusić.

Rekla je da se već neko vrijeme u Hrvatskoj stvara osjećaj da nitko ne zna kamo zemlja ide niti kako bi trebala ići dalje. ‘Ljudi osjećaju nesigurnost, a predsjednički izbori su trenutak u kojem se taj osjećaj, ako imamo snage i sposobnosti, može i treba preokrenuti i prekinuti’, poručila je Pusić. Dodala je da je ovo ozbiljno vrijeme za ozbiljne ljude, neprimjereno za estradizaciju politike, ali i vrijeme za ljudskost. Pozicioniranje Hrvatske i u regiji i u Europskoj uniji ima samo jednu svrhu i smisao - da svakom čovjeku u zemlji bude barem malo bolje, ili da mu bude bolje danas nego što mu je bilo jučer, i da zna da će mu sutra biti bolje nego što mu je danas.

Istaknula je kako je ponosna da je HNS jedina stranka koja je jedinstveno i jednoglasno znala izabrati svoju predsjedničku kandidatkinju. Na pitanje kako komentira besplatno gostovanje Bandića u središnjemu HTV-u Dnevniku Vesna Pusić je odgovorila kako se ‘ne može zakleti da je bilo besplatno’ i da nije primijetila da je neki drugi kandidat imao takav tretman. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene