Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzlazni trend pozitivnih odnosa

Josipović: Ovo je doprinos proširenju EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović pozitivan je ishod slovenskog referenduma o arbitraži ocijenio kao pobjedu za Sloveniju, Hrvatsku i Europu.

'Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović smatra kako je uspjeh referenduma o arbitraži važna pobjeda za Sloveniju, Hrvatsku i Europu', priopćio je Ured predsjednika nakon objave da su slovenski glasači na referendumu tijesno odobrili arbitražni sporazum o rješavanju graničnog prijepora između Slovenije i Hrvatske.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna Demantira medije Kučan: Nisam 'mesija' ni 'najutjecajniji Slovenac'

U priopćenju se kaže kako će rezultat referenduma istodobno 'potaknuti očigledan uzlazni trend prijateljskih odnosa Hrvatske i Slovenije', a da 'slovenska podrška omogućuje Hrvatskoj da završi pristupne pregovore bez opterećenja problemom granice koji će svoje rješenje naći u arbitraži'.

>> Neslužbeno: Arbitraža ipak prošla, 51,48 posto glasova ZA

'Ovo je i doprinos konceptu proširenja Europske unije koji obuhvaća Hrvatsku, a u budućnosti i sve zemlje jugoistočne Europe', navodi se u priopćenju. U priopćenju se kaže i kako je Josipović razgovarao s predsjednikom Republike Slovenije Danilom Tuerkom i premijerom Borutom Pahorom 'te im čestitao na uspješno provedenom referendumu i politici mira i prijateljstva koju vode'. (Hina)

Da Hrvatska raspiše referendum za sporazum o arbitraži sa Slovenijom, glasovali bi:

  • Za
  • Protiv

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene