Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijateljski odnosi

Josipović s irskim parlamentarcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je jutros u Zagrebu izaslanstvo Zajedničkog odbora za europske poslove Nacionalnog parlamenta Irske koji borave u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Tijekom susreta izraženo je zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima Hrvatske i Irske te nada u njihovo jačanje i u okviru EU. Predsjednik Zajedničkog odbora za europske poslove Nacionalnog parlamenta Irske Dominic Hannigan sa zadovoljstvom je izvijestio predsjednika Josipovića da je ratifikacija Ugovora o pristupanju Hrvatske EU u završnoj fazi te da se njegov završetak očekuje uskoro.

>> Josipović stigao u Poljsku na gospodarski forum

Uoči predsjedanja Irske EU-om od 1. siječnja 2013. godine, Hannigan je izvijestio hrvatskog predsjednika o prioritetima irskog predsjedanja koji će biti prvenstveno usmjereni k jačanju gospodarskog rasta.

Sugovornici su također razgovarali i o politici proširenja EU, a predsjednik Josipović založio se za europsku perspektivu zemalja regije. (Hina)

Pročitajte i ovo Gastarbajteri - 1 Srce vuče Oni su ipak odlučili vratiti se u Hrvatsku: "Situacija se promijenila. Prošla su vremena kad je poslodavac govorio ako nećeš ti, ima tko će" Neredi u Dublinu - 1 Sve počelo zbog napada VIDEO/FOTO Jutro nakon nereda u Dublinu: Prosvjednici traže deportaciju migranata, podržava ih i poznati irski sportaš

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene