Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 2500 sudionika

Josipović stigao u Poljsku na gospodarski forum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sletio je u zračnu luku u Krakovu, odakle se odmah uputio u Krynicu gdje će sudjelovati na 22. gospodarskom forumu i susresti se s poljskim predsjednikom Bronislawom Komorowskim.

Komorowski i Josipović bit će i prvi govornici na forumu pod nazivom 'Nove vizije za teška vremena: Europa i svijet suočavaju se s krizom', na kojem je najavljeno više od 2500 sudionika i gostiju te više od 500 novinara iz 60 zemalja svijeta.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, u uvodnom će govoru Josipović pozvati na preispitivanje modela zaštite posebno ugroženih socijalnih skupina u vremenima ekonomske krize, osobito u svjetlu rastuće nezaposlenosti među mladima i pronalaženja mirovinskog modela kojim bi i stariji naraštaji bili zaštićeni.

>> Predsjednik Josipović označio službeni početak berbe grožđa!

Gospodarski forum u Krynici, mjestu odmah uz poljsko-slovačku granicu, udaljenom 100-tinjak kilometara južno od Krakova, poznatom po zdravstvenom turizmu, održava se naprestano od 1991.

Riječ je o važnom događaju za srednju i istočnu Europu, kojem je cilj stvaranje povoljnog ozračja za razvoj političke i gospodarske suradnje između Europske unije i njoj susjednih zemalja. To je najveći događaj takve vrste u istočnoj i srednjoj Europi i najpoznatije sastajalište poduzetnika s istoka i zapada, kojima se na brojnim panel raspravama i na neformalnim skupovima pružaju mnoge mogućnosti za razmjenu iskustava.

>>
Josipović primio Ribića, nadaju se dogovoru Vlade i sindikata

Nakon otvaranja gospodarskog foruma, predsjednici Josipović i Komorowski sastat će se i bilateralno, a teme razgovora će, između ostalog, biti ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s EU u poljskom parlamentu, suradnja dviju zemalja u okviru EU-a te bilateralna pitanja.

Predviđeno je da predsjednik Josipović da intervjue za poljsku državnu televiziju i najznačajnije tiskane medije, a povratak izaslanstva u Hrvatsku predviđen je za srijedu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene