Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre izjave

Josipović reagirao: Mikulić je zadužen za prljave poslove HDZ-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović oštro je reagirao na izjavu Andrije Mikulića.

'Gospodin Mikulić je, očito, zadužen za dio prljavih poslova HDZ-a. Sve te izmišljene kvazi afere koje je lansira HDZ-ovo paraobavještajno podzemlje prošle su sve moguće kontrole koje postoje u ovoj državi. Kontrole su obavljane i u doba vlasti HDZ-a, i kasnije, i ni jedna nije našla bilo kakvu nezakonitost. Lov na vještice, podmetanja lažnim informacijama, zazivanje jama, traženje neprijatelja, izdajnika, komunista i jugonostalgičara, sve je što sadašnje vodstvo HDZ-a zna. Žao mi je zbog svih onih poštenih članova i simpatizera HDZ-a što na čelu stranke kojoj su vjerovali imaju ovakvu družinu', stoji u odgovoru predsjednika Josipovića na izjavu Andrije Mikulića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

'Da se ikada vršila sigurnosna provjera Josipovića on nikada ne bi postao predsjednik'

Podsjetimo, član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić, reagirajući na ocjenu predsjednika Ive Josipovića da je hrvatski sigurnosni sustav možda ugrožen, rekao je kako Josipović ne bi mogao postati predsjednik Republike da je prošao sigurnosnu provjeru.

'Prvo, da je predsjednik Josipović kojim slučajem morao proći sigurnosnu provjeru radi nezakonitog izvlačenja novca iz Komercijalne banke, radi afera ZAMP, Emporium, Adriatica net i Štedionice 'Zlatica', ne bio mogao postati predsjednik Republike Hrvatske', izjavio je Mikulić.

Bila je to reakcija HDZ-a na intervju s predsjednikom Josipovićem u Novom listu, u kojem se osvrnuo na aferu 'sumnjivog zapošljavanja u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji - SOA u vrijeme Tomislava Karamarka'.

Kao drugi argument za izrečeno stajalište Mikulić je ustvrdio da je 'za razliku od predsjednika HDZ Tomislava Karamarka koji je radio na poboljšanju, upravo predsjednik Josipović taj koji je ugrozio nacionalnu sigurnost'. Mikulić je podsjetio da je predsjednik Ivo Josipović prije četiri godine, dok još nije bio proveden do kraja postupak sigurnosne provjere, angažirao za glavnog analitičara Deana Jovića Za Jovića kaže da je osoba koja se javno zauzimala za očuvanje Jugoslavije, protiv samostalnosti Republike Hrvatske. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene