Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duhoviti Josipović

Bolni rezovi: 'Evo, bio sam na jednom i donio mi je dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović progovorio je, na šaljiv način, o bolnim rezovima u hrvatskom gospodarstvu.

'Pa drastični rezovi su jedna riječ kojom se neki put i plaši javnost. Ja bih rekao bit će onih rezova koji su nužni i potrebni. Evo ja sam bio na jednom rezu, ali taj rez je možda bio bolan, no donio mi je dobro. Siguran sam da će samo takvi rezovi koji donose dobro svima biti i u hrvatskom gospodarstvu', zaključio je Josipović.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Andrej Plenković i Zoran Milanović "spustite loptu" Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost i dalje je na čekanju. Državni vrh se prepire, a bivši dužnosnici otkrivaju kakva je prije bila praksa

Predsjednik Josipović odgovorio je na pisanja o tome da njegov ured stoji iza traženja da se obustavi istraga oko slučaja Kamensko.

'Bio sam prvi koji je 2. listopada posjetivši Kamensko zatražio da se provede istraga. Istina, i tada sam bio suzdržan oko upiranja prstom u ovoga ili onoga. Ako se sjećate, to je bio okidač koji je pokrenuo istragu u pogledu Kamenskog', istaknuo je Josipović.

Ponovio je kako se policija i pravosuđe nikako ne bi trebali zloupotrebljavati u predizborne i političke svrhe. 'Vidite da je to naprosto jedna propaganda', rekao je.

Komentirajući jučerašnje odbacivanje kaznene prijave u slučaju riječka tržnica, predsjednik Ivo Josipović izjavio je nakon kave s građanima u svom Uredu kako će se svim svojim snagama boriti da dođe vrijeme kada policijski i pravosudni rad neće biti dio predizbornih i bilo kakvih drugih kalkulacija.

'Nikada se nisam upuštao u ocjenjivanje je li netko kriv ili ne, da li nekoga poimence treba ili ne treba goniti. Naravno da prozivanje bilo koga, posebno kada je riječ možda i o manipulaciji u predizborne svrhe, nije dobro', kazao je predsjednik odgovarajući na novinarsko pitanje treba li se predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon što je osječko županijsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu ispričati Vojku Obersnelu i drugima iz te prijave.

Josipović je napomenuo da je pitanje kaznenog progona, odnosno podizanje ili nepodizanje optužnica te odbacivanje ili neodbacivanje prijava, isključivo u domeni pravosudnih tijela, odnosno DORH-a, a ako postupak krene u višu fazu, u rukama sudova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene