Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje iz Ureda predsjednika

Šljivančanin bi na slobodi mogao biti već za godinu-dvije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smanjenje presude Veselinu Šljivančaninu uznemirilo je mnoge.

Šljivančaninu je kazna smanjena sa 17 na 10 godina zatvora. No, Šljivančanin je k tome u haškom pritvoru u dva navrata već proveo ukupno više od pet godina, a to mu se vrijeme provedeno u Scheveningenu ubraja u kaznu. Njegova obrana pak nakon odslužene dvije trećine kazne može tražiti uvjetno puštanje na slobodu. To znači da bi Šljivančanin već za godinu ili dvije dana mogao biti na slobodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Prve reakcije na presudu iz braniteljskih udruga, ali i iz Vukovara. Prva reakcija na presudu stigla je i iz Ureda predsjednika.

U reakciji Ureda predsjednika Ive Josipovića na današnju odluku Haaškog suda kojom je Veselinu Šljivančaninu za zločine na Ovčari smanjena zatvorska kazna sa 17 na 10 godina navodi se kako je 'neovisno o današnjoj presudi Šljivančaninu i neovisno o presudama neposrednim počiniteljima zločina u Vukovaru od strane Specijalnog suda u Beogradu, činjenica da nalogodavci tih zločina još uvijek nisu kažnjeni'.

>> Presuda Šljivančaninu: 'Na djelu je igra velikih s malima'

>> Veselinu Šljivančaninu smanjena kazna na 10 godina zatvora

'Predsjednik Republike Hrvatske očekuje da će, iako i sada već zakašnjela, pravedna kazna dostići one koje su zapovijedili strašne zločine u Vukovaru i na drugim stratištima', stoji u reakciji iz Ureda predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene