Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O poračuna Ureda

Josipović: Nijedno državno tijelo nije toliko uštedjelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović za boravka na Sveučilištu u Rijeci upitan o troškovima njegova Ureda, kazao je da je nema niti jednog državnog tijela koje je toliko uštedjelo.

Odgovarajući na novinarsko pitanje jesu li mogli još smanjiti troškove, odgovorio je: 'Kud ćete više? Mislim da nema niti jednog državnog tijela koje je toliko uštedjelo.'

Pročitajte i ovo Poskupio studentski život - 5 Sve skuplje Porast troškova života nije zaobišao ni studente: Spašava ih jedna stvar Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu - 3 Izvana gladac, iznutra jadac Velebno zdanje rupa je bez dna: ''U podrumu nema gljiva, ali nema ni nas u podrumu''

>> 'Ured predsjednika je tražio i dobio 37,4 posto više'

>> Svađa Kosor i Josipovića: 'Pomiješali smo kruške i jabuke'

Imali smo proračun od pedesetak milijuna kuna, a uštedjeli smo oko 27 posto. Smatrajući da ušteda ne smije biti kazna, tražili smo da se uračunaju novi troškovi za državni avion i da osnovica bude ona koju smo imali neovisno o uštedi, kazao je Josipović dodajući kako zahvaljuje Ministarstvu na točnim podacima.

Ministarstvo je vrlo korektno reklo ono što je i Ured predsjednika govorio, izjavio je Josipović .

Ministarstvo financija priopćilo je danas kako je neosporno da se korištenje sredstava državnog proračuna mjeri u odnosu na stvarno potrošena sredstva, a ne u odnosu na planirana, što znači da je proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske, kako je taj ured i tražio, za 2011. povećan za 37,4 posto u odnosu na izvršenje proračuna za 2010., a ne 9,7 posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene