Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da izjave njemačkih i austrijskih političara koji smatraju da Hrvatska još nije spremna za ulazak u EU nisu izraz nepovjerenja prema Hrvatskoj, nego motivacijske izjave, a naglasio je da je za Hrvatsku najvažnije izvješće o napretku, koje je, kaže, najpovoljnije do sada.


'Nama je najvažnije da je izvješće povoljno, ono je najpovoljnije do sada. Naravno, i sami znamo da ima onih stvari koje moramo dovršiti i ja sam siguran da Hrvatska dobro napreduje. Glasovi koji se čuju od pojedinih političara u Njemačkoj i Austriji, koji izražavaju sumnju da bi Hrvatska mogla neispuniti uvjete su, rekao bih, ponajprije znakovi upozorenja da učinimo ono što i sami znamo da moramo učiniti', rekao je Josipović novinarima u Uredu Predsjednika.

>> Njemačka Hrvatskoj: 'Želimo vas u EU, ali neće biti popusta'

Josipović je time komentirao izjave nekoliko njemačkih i austrijskih političara, među kojima je i predsjednik Bundestaga Norbert Lammert, da Hrvatska još nije spremna za ulazak u EU. Podsjetio je da je Hrvatska od samog početka pristupnog procesa imala veliku podršku Njemačke i Austrije, zbog čega je uvjeren da nije riječ o izrazima nepovjerenja, nego o motivacijskim izjavama. (Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Slika nije dostupna ŠTO ĆEMO UČINITI DA ZADRŽIMO MLADE? Hrvati imaju još jako puno posla Slika nije dostupna 'Napravili smo važne korake, ali posao nikada nije gotov'