Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović primio je Božu Ljubića, predsjednika HDZ 1990. s kojim je razgovarao o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.


Ljubić je izvijestio predsjednika Josipovića o postignutim dogovorima između HDZ BiH i HDZ 1990. kojima je cilj ojačati kapacitet političkog predstavljanja interesa hrvatskog naroda u BiH, kako bi se poboljšao njegov položaj i osigurala institucionalna ravnopravnost.

Vezani članci Koronavirus, BiH U BiH preminula 61 osoba, dio zemlje zatvara kafiće i uvodi policijski sat: U Srbiji brojka novozaraženih u padu Ilustracija Naši susjedi imaju pad broja novozaraženih: "Mi smo trenutačno jedina zemlja koja nije zatvorena"

>> Josipović: Krajnje je vrijeme za promjene u BiH

>> Josipović u BiH nosi poruku potpore i prijateljstva

Hrvatski predsjednik i predsjednik HDZ 1990 složili su se u ocjeni da bi za stabilnost i ubrzane reforme u Bosni i Hercegovini bio važan dogovor o vladi koja bi imala širok politički kapacitet i reprezentativno nacionalno predstavljanje interesa tri konstitutivna naroda i svih građana BiH..

'Za Hrvatsku je stavilnost, gospodarski razvoj i europski put Bosne i Hercegovine od izuzetne važnosti, a Hrvatska će BiH biti partner i prijatelj na tom putu', istaknuo je Josipović. (Hina)