Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor predsjednika

Josipović: Nadam se da će Komoru zastupati Šeks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu najave predsjednika Hrvatska odvjetničke komore (HOK) Lea Andreisa da će tužiti predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića za klevetu, predsjednik Josipović poručio je kako ga 'nije briga za tužbu koju namjerava podnijeti Hrvatska odvjetnička komora', priopćeno je večeras iz Ureda predsjednika Republike.

'Nije me briga za tužbu koju namjerava podnijeti Hrvatska odvjetnička komora, nadam se da će Komoru na sudu zastupati Vladimir Šeks. Najava tužbe neće smanjiti pravne i političke probleme koje nosi ishitrena i politički motivirana odluka HOK-a o pokretanju stegovnog postupka (protiv odvjetnika Ante Nobila), niti će isprati nečistu savjest pojedinaca iz vodstva HOK-a koji su u mogućem sukobu interesa u konkretnom slučaju', stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Republike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pavić tvrdi 'Premijerka je spremna povući dopis HOK-u zbog Nobila' Slika nije dostupna Iz Madrida Kosor: Nitko od nas ne smije utjecati na pravosuđe i odvjetništvo

>> Baritoni, a ne tenori, poručili Josipoviću: 'E, ne bu išlo!'

'Predsjednik će nastaviti kritički promišljati hrvatsku političku scenu'

Iz Ureda predsjednika Republike Ive Josipovića večeras je priopćeno kako 'predsjednik Republike Hrvatske ima ustavnu dužnost brinuti o ukupnom funkcioniranju države, pa u okviru toga i politički progovarati o pojavama koje ne smatra dobrima za Hrvatsku'. 'Predsjednik Republike će zato nastaviti kritički promišljati hrvatsku političku scenu'.

'Smiješne političke diskvalifikacije, koje je na posljednjoj novinskoj konferenciji izrekla skupina HDZ-ovih dužnosnika, prerasle su već 'od tri pjevača u mali zbor', što pokazuje određenu političku nervozu, koja se očituje u svađalaštvu proizašlom iz nemoći rješavanja naraslih problema u državi', navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika Josipovića.

Dodaje se kako 'predsjednik Republike Hrvatske neće biti dio svađalaštva nego će nastaviti raditi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima na dobrobit Republike Hrvatske'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene