Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pavić tvrdi

'Premijerka je spremna povući dopis HOK-u zbog Nobila'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Vlade Mladen Pavić izjavio je danas kako je predsjednica Vlade Jadranka Kosor spremna povući dopis koji je prošle godine uputila Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK) ako on znači onemogućavanje rada zagrebačkom odvjetniku Anti Nobilu.

Predsjednica Vlade je protiv toga da se bilo kome zabranjuje obavljanje djelatnosti, a spremna je i povući dopis ako se Nobilu onemogućava rad zbog tog dopisa, kazao je Pavić u povodu nepravomoćne odluke HOK-a koji je Nobila u stegovnom postupku uvjetno kaznio sa šestomjesečnom zabranom rada u odvjetništvu i globom od 30 tisuća kuna. Nobilo je danas najavio da će se žaliti na tu odluku HOK-a.

Stegovni postupak protiv Nobila pokrenut je u svibnju prošle godine zbog njegovog intervjua u jednom tjedniku. Istupajući kao odvjetnik bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, Nobilo je tada ustvrdio da istražna tijela nastoje suziti istragu protiv Polančeca kako bi zaštitili članove Vlade, a Polančeca natjerati da svjedoči protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Nobilo je uvjeren da je riječ o političkom progonu i da je HOK reagirao po diktatu predsjednice Vlade koja je poslala dopis HOK-u. 'Progoni me se jer sam radio političku štetu vladi', kazao je Nobilo.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Slika nije dostupna Reakcija na medijske natpise HOK: Ne štitimo lik i djelo Jadranke Kosor

>> Nobilo: Progone me jer sam Vladi radio političku štetu

Glasnogovornik Vlade Pavić rekao je kako je premijerka Kosor 14. svibnja uputila dopis HOK-u u kojem je 'odbacila Nobilove tvrdnje da se protiv njegova klijenta Polančeca vodi politički proces'. 'Zar tadašnje Nobilove tvrdnje nisu pritisak na pravosuđe, kao što je to i njegova današnja izjava nakon nepravomoćne presude HOK-a', dodao je Pavić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene