Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon raspuštanja Sabora

Rimac na upit o Karamarku: Što prije krenemo novim putem bit će bolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Rimac, saborska zastupnica HDZ-a smatra da HDZ treba što prije krenuti novim putem, odgovarajući na upit o šefu stranke Tomislavu Karamarku.

HDZ je još u petak govorio o preslagivanju parlamentarne većine, a njihov šef Tomislav Karamarko poručio je da ne odustaje od formiranja nove vlade, no danas su zastupnici HDZ-a ipak digli ruku za raspuštanje Sabora. Zašto, pojasnila je HDZ-ova zastupnica Josipa Rimac.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

'Treba slušati bilo naroda i biračkog tijela. Više od 70 posto građana reklo je da želi nove izbore i da nisu zadovoljni s onim što se napravilo u zadnjih šest mjeseci. Već od danas ćemo početi s priprema za parlamentarne izbore. U zadnjih 15 dana iz sata u sat su se mijenjale informacije, i one koje su se dešavale u petak nemaju veze s onim danas. Treba analizirati gdje su bili propusti u proteklom razdoblju, što prije konsolidirati redove i početi pripreme za izbore', kazala je Rimac.

'Danas će o svemu pa i predsjedniku stranke raspravljati sva stranačka tijela. Vjerujem da će se donijeti dobra odluka za narod i stranku. Stranačka tijela su već sada pokazala da se trebaju napraviti promjene. Što prije krenemo novim putem bit će bolje', rekla je Josipa Rimac na upit što će biti danas s Karamarkom.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak da na večerašnju sjednicu Predsjedništva HDZ-a dolazi "sa svojom glavom" i da će tako i nastupiti, a s njim se složio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Tolušić je u subotu medijima izjavio da "Karamarko mora otići" jer nije uspio u preslagivanju nove Vlade. Karamarku smo dali povjerenje da presloži većinu i sastavi novu Vladu, u tome nije uspio i sada treba podnijeti ostavku, rekao je Tolušić.

Član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović izjavio je nakon odluke o samoraspuštanju Sabora, kako misli da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u vezi zahtjeva za ostavkom donijeti odluku "koja će staviti ponovno HDZ u ulogu favorita na idućim izborima".

'Logična stvar je da u svakom poslu, pa i u politici ako postoji odgovornost, svaka osoba mora odgovarati za svoje poteze, pa tako i predsjednik stranke', rekao je Ivan Šuker saborski zastupnik HDZ-a na pitanje o Tomislavu Karamarku, predsjediku te stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene