Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedan od vođa Hvidre:

"Možda su neki kroz šator došli na nekakvo brdo pa sad žele kroz Vukovar i drugi put..."

Josip Periša (Foto: Dnevnik.hr)
Josip Periša (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Josip Periša (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na samom kraju presice Hvidre u utorak, na kojoj je objavljeno kako će zbog prosvjeda u Vukovaru biti odgođeno natjecanje invalida Domovinskog rata, Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora Hvidre, imao je zanimljivu izjavu.

Na novinarski upit ima li još nekih politizacija vezanih uz prosvjed u Vukovaru, Josip Periša je rekao: "Možda su neki kroz šator došli na nekakvo brdo, pa možda žele kroz Vukovar i drugi put, tko zna..."

Pročitajte i ovo Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e (Foto: Dnevnik.hr) sastanak s braniteljima Medved i Đakić HVIDR-u tražili da ne poduzima poteze zbog Pupovca: Predsjednik Glavnog odbora ponudio ostavku? HVIDR-a traži utvrđivanje kaznene odgovornosti Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) zahtjevi glavnog odbora HVIDR-a: ''SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj. Pupovcu smeta 'Za dom spremni', ali ga ustaške kune ne žuljaju''

Iako Periša nije izrijekom kazao na koga aludira, teško je ne primijetiti kako su aktualni hrvatski vlastodršci - Vlada i Predsjednica - na vlast došli na krilima prosvjeda branitelja u šatoru na Savskoj.

Prosvjed šatoraša trajao je od 2014. do 2016. godine: Kolinda Grabar-Kitarović u Predsjedničke dvore na Pantovčaku ušla je u veljači 2015., zamijenivši Ivu Josipovića, a već iduće godine u siječnju na vlast je došla koalicijska Vlada na čelu s HDZ-om, kojoj je premijer do listopada bio Tihomir Orešković.

Nakon pada sive eminencije te Vlade, Tomislava Karamarka, premijerom postaje aktualni šef u Banskim dvorima Andrej Plenković. Mandat predsjednika Republike Hrvatske traje pet godina, što znači da bi aktualna Predsjednica u bitku za drugi mandat mogla krenuti uskoro. Naravno, ako se odluči kandidirati.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene