Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef SOA-e

Tko je Josip Buljević, novi ministar obrane?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Buljević diplomirani je novinar i bivši šef SOA-e. U novoj vladi biti će na čelu MORH-a.

Savjetnik Kolinde Grabar Kitarović i bivši ravnatelj SOA-e, Josip Buljević, u novoj vladi obnašat će dužnost ministra obrane. 

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Tko je bio Aleksej Navaljni? Od Černobila do Polarnog vuka: Putin je Navaljnog strpao u najgori zatvor, otrovali su ga, a na zadnjoj snimci bio je mršav, s malo kose Slika nije dostupna Župan na mjestu ministra Tko je Tomislav Tolušić - novi ministar poljoprivrede

Buljević je završio Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine i stekao zvanje diplomiranog novinara.

Iste godine započeo je karijeru u u Službi za zaštitu ustavnog poretka radeći na operativnim poslovima do 2000. godine kada prelazi u Protuobavještajnu agenciju.

2004. godine imenovan je pomoćnikom ravnatelja za operacije Protuobavještajne agencije, te od 2006. do 2008. godine obnaša dužnost pomoćnika ravnatelja za operacije Sigurnosno obavještajne agencije.

Ravnateljem Sigurnosno obavještajne agencije imenovan je 2008. godine, a od 2012. do 2013. prelazi u Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost.

2013. godine imenovan je generalnim konzulom RH u Los Angelesu.

Predsjednici je bio savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost.

Ministar obrane Josip Buljević prima mjesečnu plaću od 17.446 kuna. Kredit od 170480 eura podigao je 2009. godine u PBZ-u i za njega mjesečno izdvaja 862 eura. U Splitu ima stan od 45 kavdrata, vrijednosti oko 600 tisuća kuna. Pročitajte i ostale detalje iz njegove imovinske kartice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene