Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Tolušić u Vladi Andreja Plenkovića obnašat će dužnost ministra poljoprivrede.


Tomislav Tolušić rođen je 12. Veljače 1979. godine u Virovitici. U Vladi Tihomira Oreškovića bio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU, a u bivšu Vladu došao je s mjesta HDZ-ovog župana Virovitičko-podravske županije.

Vezani članci Slika nije dostupna Darko Horvat je novi ministar poduzetništva i obrta Slika nije dostupna Tko je Bernardica Juretić - nova ministrica socijalne politike i mladih

Oodrastao je i školovao se u Slatini i Virovitici, gdje je 1997. godine završio gimnaziju. 2003. godine diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a 2006. godine završava Akademiju za politički razvoj Vijeća Europe.

U županiju dolazi kao vježbenik u Uredu državne uprave u lipnju 2003. godine. Od listopada 2004. do ožujka 2008. godine radio je kao stručni suradnik za imovinsko-pravne odnose u Gradu Virovitici.

Hrvatski župani traže da se nakon 20 godina 'podvuče crta'

Župan Virovitičko-podravske županije postaje 2008. godine, a na isto je mjesto izabaran i 2009. godine na lokalnim izborima, na kojima su župani prvi put birani neposredno. Drugi je mandat na čelu županije osvojio 2013. godine.

Dvije je godine, od 2013. do 2015. bio predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Za njegova mandata Virovitičko-podravska županija, zajedno s Razvojnom agencijom VIDRA-om, prometnula u jednog od najznačajnijih korisnika sredstava iz EU fondova.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju