Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduševljeni zagrepčani

Jose Carerras pjevao za maestra Šuteja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jose Carerras pjevao je sinoć u prepunoj dvorani Dražena Petrovića na humanitarnom koncertu za svog prijatelja Vjekoslava Šuteja koji boluje od leukemije.

Veliki glazbeni događaj koji je okupio desetak vodećih opernih umjetnika iz zemlje i inozemstva organizirala je Zagrebačka filharmonija na inicijativu tenora Josea Carrerasa kako bi se prikupila sredstva za liječenje maestra Vjekoslava Šuteja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužili je organizatori Pula izgubila spor oko zabranjenog koncerta, stigla reakcija gradonačelnika: "Ne odustajemo od svojih argumenata" Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto"

Šutej se liječi od leukemije u američkom gradu Seatleu u kojoj se prije dvadesetak godina liječio i njegov prijatelj Carreras. Uz Zagrebačku filharmoniju i Zbor Ivan Goran kovačić kojem su ravnali Pavle Dešpalj, Ivo Lipanović, Ivan Repušić, Tomislav Fačini i Vincent Thomas uz Carrerasa nastupile su Agnes Baltsa, Denyce Graves, Andrea Gruber, Elena Mosuc, Ivna Mula, Valentina Fijačko, Ruggero Raimondi, Ivica Šarić i Boris Martinović.

Velike operne zvijezde izvele su arije iz najpoznatijih opera Puccinija, Verdija, Rossinija, Tijardovića, Hatzea i Bellinija, Bizeta i drugih. Na kraju je Zbor Ivan Goran Kovačić izveo Va pensiero iz Verdijeva Nabucca. Koncert je završio izvedbom "Tiha noć" Franza Grubera kako bi se osjetilo blagdansko raspoloženje.

Publika je dugotrajnim aplauzom nagradila izvođače. Koncert od kojega će dio sredstava prema odluci maestra Šuteja biti dodijeljen Zakladi Ana Rukavina prenosila je Hrvatska radiotelevizija a građani su se u ovu humanitarnu akciju mogli uključivati telefonskim pozivima.

Suorganizator koncerta je Koncertna direkcija Zagreb a pokrovitelji su Hrvatska vlada i Grad Zagreb.

Među brojnim kulturnim i javnim djelatnicima koncertu su nazočili predsjednik Sabora Luka Bebić, gradonačelnik Milan Bandić, član Gradskog poglavarstva Duško Ljuština i drugi.

Na dobrotvornom koncertu u Centru Dražen Petrović za maestra Vjekoslava Šuteja i za Zakladu Ana Rukavina prikupilo se milijun i 500 tisuća kuna, izjavio je Hini organizator koncerta ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić.

>> Maestru Vjekoslavu Šuteju dijagnosticirana leukemija

Nakon koncerta maestro Šutej telefonski je razgovarao sa Joseom Carrerasom i s dirigentima koncerta, svima je zahvalio i poručio kako mu je ovo veliko ohrabrenje i podrška prije operacije koja će se obaviti 23. prosinca. Kazao je da se raduje susretu s prijateljima i suradnicima i povratku u Zagreb i Hrvatsku. Posebno ga je dirnula ova plemenita gesta velikih umjetnika, njegovih prijatelja i suradnika koji su izjavili da će pjevati za njega kad god bude potrebno.

Maestro Šutej je s prijateljima umjetnicima dogovarao nastup a program je režirao glazbeni urednik Dražen Siriščević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene