Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao svog zamjenika

John Kerry otkazao sastanak s Mirom Kovačem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John Kerry, američki državni tajnik, otkazao je sastanak sa hrvatskim ministrom vanjskih poslova Mirom Kovačem.

Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj objavilo je u četvrtak da su poteškoće u pronalaženju odgovarajućeg termina jedini razlog odgode sastanka šefova diplomacije dviju zemalja, Johna Kerryja i Mire Kovača.

Pročitajte i ovo Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova, i Hrvoje Krešić erdogan u službenom posjetu Kako Hrvatska može iskoristiti posjet turskog predsjednika? "On je ozbiljan igrač i ne dolazi tek tako" Slika nije dostupna OČEKUJE DA ĆE SCHMIDT NAMETNUTI IZMJENE Kovač: "Srpski nacionalizam je uništio predratnu BiH, a bošnjački nacionalizam ruši današnju BiH"

"Veleposlanstvo Sjedinjenih Država potvrđuje da jedini razlog odgode sastanka između državnog tajnika Johna Kerryja i ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača leži u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina", navodi se u priopćenju.

"Odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske i dalje su čvrsti", stoji u priopćenju američkog veleposlanstva.

SAD i Hrvatska dogovorile su se da će ugovoriti novi termin za ovaj bilateralni posjet, dodaje se u tekstu.

Neki hrvatski mediji pišu da je Kerry otkazao za srijedu planirani sastanak s ministrom Kovačem koji je u Washington putovao kako bi se sastao s američkim kolegom nagađajući da je razlog američka reakcija na navodnu obnovu ustaške simbolike i stanje medijskih sloboda i ljudskih prava u Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene