Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

John Kerry, američki državni tajnik, otkazao je sastanak sa hrvatskim ministrom vanjskih poslova Mirom Kovačem.


Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj objavilo je u četvrtak da su poteškoće u pronalaženju odgovarajućeg termina jedini razlog odgode sastanka šefova diplomacije dviju zemalja, Johna Kerryja i Mire Kovača.

Vezani članci Miro Kovač na obilježavanju Dana logoraša u Kninu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Miro Kovač: "Srbija će pitanje odštete hrvatskim logorašima morati riješiti u sklopu pregovora za ulazak u EU" Miro Kovač, gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Miro Kovač: "Razvojni model Republike Hrvatske nije više dostatan. On se mora promijeniti''

"Veleposlanstvo Sjedinjenih Država potvrđuje da jedini razlog odgode sastanka između državnog tajnika Johna Kerryja i ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača leži u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina", navodi se u priopćenju.

"Odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske i dalje su čvrsti", stoji u priopćenju američkog veleposlanstva.

SAD i Hrvatska dogovorile su se da će ugovoriti novi termin za ovaj bilateralni posjet, dodaje se u tekstu.

Neki hrvatski mediji pišu da je Kerry otkazao za srijedu planirani sastanak s ministrom Kovačem koji je u Washington putovao kako bi se sastao s američkim kolegom nagađajući da je razlog američka reakcija na navodnu obnovu ustaške simbolike i stanje medijskih sloboda i ljudskih prava u Hrvatskoj.