Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Sretena Jocića:

'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svega nekoliko dana nakon što je za ubojstvo Pukanića i Franjića podignuta optužnica u Zagrebu i Beogradu - novi detalji. Sreten Jocić, tvrde srbijanski mediji, spreman je otkriti nalogodavca u zamjenu za blažu kaznu. Njegov odvjetnik pak, sve demantira.

'Meni 10 godina, vama naručitelj ubojstva' - vijest o Jocinoj nagodbi sa srbijanskim vlastima pukla je u tamošnjim medijima. No, odmah je stigla reakcija njegova odvjetnika. 'Ja sam upravo bio u posjetu kod mog klijenta Sretena Jocića i niti je on nudio bilo kome bilo kakve nagodbe niti je njemu nuđena bilo kakva nagodba. Tako da ta informacija nije točna', kazao nam je u telefonskom razgovoru odvjetnik Joce Amsterdama Zdenko Tomanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za organizirano ubojstvo Obrana traži da suđenje Jociću bude što prije i javno Slika nije dostupna Press Online: Joca spreman otkriti naručitelja ubojstva?

>> Joca spreman otkriti naručitelja ubojstva?

No, srbijanski mediji o tome jutros opširno pišu. Preko posrednika, navode, Jocić će otkriti nalogodavca. Samo traži pismeno jamstvo za manju kaznu. Tvrde da su srbijanska i hrvatska policija navodno došle do ozbiljnih indicija da iza ubojstva stoji jedan od najpoznatijih kontroverznih biznismena iz bivše Jugoslavije. A da je nalogodavac u Hrvatskoj već mjesecima sumnja i najbolji poznavatelj tamošnjeg podzemlja. 'Ja sam uvjeren da Pukanić nije ubijen zbog onog što je napisao ili što je ispričao u Trstu jer to je gotovo, to je prosuto mlijeko - to se ne skuplja. Ja mislim da je Pukanić ubijen da bi ga se spriječilo da ispriča nešto drugo. Mislim, 70 posto da bi mogao biti u Hrvatskoj', kazao je još u rujnu srpski novinar Miloš Vasić

U međuvremenu, dio po dio, spis o atentatu u Vlaškoj nakupio je 5.000 stranica. Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju, Slobodanu Đuroviću, Željku Milovanoviću te Bojanu Guduriću - sve je spremno za suđenje u Zagrebu. Postupak će voditi sutkinja Ivana Kršul. Drugoj polovici ekipe, onoj u Beogradu, postupak još nije poznat. Ne zna se ni ime suca. No, Jocićev odvjetnik tvrdi - iako optužnicu još nije dobio, neće ulagati žalbe. 'Stav je obrane da optužnica nije proizvod dokaza ni stanja u spisima već političke potrebe u Srbiji. Obrana će tražiti da se suđenje zakaže u najskorijem periodu i da bude javno. Da se javnost uvjeri s kojim to dokazom tužilaštvo raspolaže da bi vodilo ovakvu snažnu kampanju', kazao je odvjetnik Tomanović.

I dok policija sretno maše popisom ljudi, još uvijek nije jasno kako je moguće da netko pet mjeseci šeta i ordinira po središtu Zagreba, planira atentat, a da nadležne državne institucije ništa ne slute. Godinu dana nakon ubojstva krupnih riba još uvijek nema. Izvršitelji radova ispali su amateri koji su pali na šasiji skutera. I dok policija još traga za jednim osumnjičenikom - čeka se samo odgovor na ključno pitanje... Tko je i gdje se nalazi gazda?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene