Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jelavić izručen Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je izručila hrvatskog državljanina Nikicu Jelavića Njemačkoj, potvrdio je glasnogovornik ljubljanske policije Leon Keder.

'Izručen je u srijedu njemačkim sigurnosnim organima', navodi se u informaciji koju je dostavio Keder, koji nije nakon toga bio dostupan za dodatne informacije o izručenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jelavić može ostati u pritvoru do dva mjeseca Slika nije dostupna Zbog Jelavića naoružani specijalci blokirali sud u Krškom

Službeni slovenski izvori ranije su objasnili da će iz sigurnosnih razloga potvrdu izručenja dati tek kad se ono dovrši pa je prijepodne u Ljubljani rečeno kako je Jelavić još u pritvoru.

Jelavić, hrvatskoj javnosti poznat kao prvooptuženi na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, uhićen je prije dva tjedna u Sloveniji nakon ulaska na Bregani, temeljem zahtjeva njemačkog suda i na osnovi europskog uhidbenog naloga na traženje njemačkog suda u Kemptenu.

Okružni sud u Krškom, gdje je postupak vođen, objavio je početkom prošlog tjedna da je određen žurni postupak njegove predaje njemačkim vlastima nakon što se Jelavić suglasio s takvim postupkom odnosno odrekao prava na žalbu.

Njemačko tužiteljstvo Jelavića sumnjiči da je na prijevaru, uz pomoć krivotvorenih ugovora i bankovnih dopisa, od Bavarske pokušao dobiti 530 tisuća eura naknade štete za vrijeme koje je u Njemačkoj proveo u pritvoru 2004. godine. Jelavića su sumnjičili da je opljačkao draguljarnicu u gradu Kemptenu. Nakon tromjesečnog pritvora bio je oslobođen sumnje, a postupak protiv njega bio je obustavljen. Za vrijeme provedeno u pritvoru Jelavić je zato tražio nadoknadu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene