Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u Splitu i na otoku Lopudu

Jedni blokirali prometnicu, drugi zahtjevaju uvođenje brzobrodske linije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višemjesečni redoviti prosvjedi splitskih lučkih radnika i prijevoznika, nezadovoljnih zbog preseljenja carine u Dugopolje 15 kilometara dalje od grada, danas su kulminirali blokadom centralne gradske prometnice.

Prosvjednici optužuju kako netko iz osobnih interesa pogoduje privatnoj tvrtki Pan papir čije je poslovne prostore u Dugopolju unajmila carina, dok Split i dalje ima svoju carinu. Županu, Anti Sanaderu prosvjednici su dijelili banane u znak 'života u banani' i zamolili da se zauzme za njih kod svog prezimenjaka Ive Sanadera.

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Dan s mobilnim jedinicima - 4 Koriste brojne vještine Jedan dan s Carinskom upravom: Ovako otkrivaju krijumčare koji skrivaju drogu, duhan i migrante

Ponedjeljak je bio dan za prosvjed i na otoku Lopudu kraj Dubrovnika. Tamošnji stanovnici bore se za brzobrodsku liniju koja im je, prema zakonu o otocima, zajamčena barem dva puta na dan. No oni je uopće nemaju. Prosvjedovat će dok se pitanje povezanosti njihova otoka s kopnom ne riješi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene