Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna stvar

Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Hotelska grupacija Valamar Riviera do 2026. planira ulaganja od 450 milijuna eura, koja su usmjerena u izgradnju premium ljetovališta Pical i Rab.

Hotelska grupacija Valamar Riviera do 2026. planira ulaganja od 450 milijuna eura, što se temelji na njezinoj novousvojenoj strategiji održivog poslovanja do te godine, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

Novu strategiju održivog poslovanja s planom ulaganja do 2026. usvojio je nadzorni odbor. Ulaganja su usmjerena u izgradnju premium ljetovališta Pical i Rab, nastavak podizanja kvalitete hotela i kampova, internacionalizaciju te u projekte društveno odgovornog i održivog turizma, ističu iz Valamara.

"Strateški ciljevi Valamara uključuju postizanje dvoznamenkastog godišnjeg rasta poslovanja i vrijednosti poduzeća. Ciljana operativna zarada (EBITDA) nakon provedbe strateških inicijativa doseći će 150 milijuna eura, odnosno predviđa se prosječni godišnji rast zarade od oko 11 posto u odnosu na 2022.", kažu iz te najveće hotelske grupacije u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska?

Tome dodaju i da "ciljani dividendni prinos iznosi oko četiri posto za dioničare Valamara, a isplata dividende ovisit će o realizaciji godišnjih poslovnih planova i tržišnih kretanja vrijednosti dionice".

Rast prihoda i zapošljavanja

Planiraju i rast prihoda, na 500 milijuna eura, od čega se 50 posto ostvaruje izvan glavne turističke sezone, a čak dvije trećine prihoda od direktne prodaje.

Poboljšat će, kažu, i uvjete rada te podizati plaće s fokusom na što veći broj radnih mjesta s cjelogodišnjim primanjima odnosno više od 50 posto, kao i na zadržavanje lokalnih djelatnika, oko 70 posto i sezonaca povratnika, oko 60 posto.

Do 2026. Valamar planira zapošljavati više od 9200 djelatnika, što je više od tisuću nego ih je imao u 2023. u glavnoj sezoni (oko 8000, i stalni i sezonski).

Pročitajte i ovo Terry Reintke Izbori su sve bliže Prva žena europskih Zelenih ima plan za Europu i za Hrvatsku: ''Sada radimo na tome da se proširimo na jug i na istok''

Pročitajte i ovo Ilustracija U SAD-U Izbjegnuta blokada Vlade: ''Kada usvojimo ovaj zakon, hvala Bogu, izbjeći ćemo gašenje...''

S ulaganjima u podizanje kvalitete portfelja žele postići i rast prosječnih prihoda po smještajnoj jedinici - hotelima na 32.500 eura, a u kampovima na 12.200 eura.

"Pical - najveća investicija u hrvatski turizam"

Oko investicija iz Valamara dodaju da se prvo nastavljaju one u strateški projekt Pical Resorta u Poreču, koja je odgođena zbog pandemije, a završetak radova sada planiraju krajem 2025. godine.

"To je najveća investicija u hrvatski turizam, od 139 milijuna eura, s ciljem da hotel Pical s 513 smještajne jedinice i mnogim sadržajima radi cijele godine", navode iz Valamara.

U toj će zoni biti i mnogi sadržaji za javnost (sportski i zabavni, unutarnji bazen, plaže, šetnice i ostali), a Pical će imati i veliki kongresni centar, za oko 1200 sudionika, što je za sada najviše u Hrvatskoj.

Gradnja ljetovališta na Rabu

Drugi strateški projekt je prva faza izgradnje Rab Resorta u Suhoj Punti, vrijedna 54 milijuna eura, gdje radovi počinju ove godine s planom otvaranja hotela na ljeto 2025. U sklopu toga će kompletnu rekonstruirati svih 190 smještajnih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i izgraditi 24 nove obiteljske sobe.

Pročitajte i ovo Cigarete Važna je prevencija Problem s ovisnostima sve je veći: "Na cesti je sve prepuno stimulansa i droge iz kućne radinosti"

"To će ljetovalište čvrsto pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu jer će nuditi 'all inclusive' uslugu s bogatim sadržajima za djecu svih dobi, bazene i drugo", dodaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene