Proglašeni su hrvatskim poduzetnicima godine, udvostručili su broj zaposlenih i još jači krenuli u osvajanje najbrže rastuće - gaming industrije.


Jedni su od 100 najprofitabilnijih tvrtki u Americi, a dolaze iz Hrvatske! Tvrtka Nanobit o kojoj ste već mogli čuti u našoj Boljoj Hrvatskoj, sa svojim igrama za pametne telefone osvaja svjetsko tržište!

Proglašeni su hrvatskim poduzetnicima godine, udvostručili su broj zaposlenih i još jači krenuli u osvajanje najbrže rastuće - gaming industrije. Detalj po detalj ovi mladi dizajneri i programeri stvaraju igre za pametne telefone koje satima zabavljaju tisuće ljudi diljem svijeta.

Poduzetnici godine su vlasnici tvrtke koja je u 3 godine narasla na 13 milijuna kuna

Vezani članci Bolja Hrvatska, ilustracija Nema kutka Lijepe naše u koji rubrika Bolja Hrvatska nije zavirila u potrazi za talentima: Deset godina otkrivamo uspješne mlade ljude Slika nije dostupna Za njih nema krize! Evo na čemu zarađuju!

Vođenje restorana ili života superzvijezde samo su neke od tema igara koje su tim Nanobita dovele do prestižne nagrade 'Ernst and young' za hrvatskog poduzetnika godine. Ušli su i u konkurenciju za najbolje svjetske poduzetnike.

Na dodjeli nagrada u Monte Carlu predstavljali su Hrvatsku pred najboljima iz poslovnog svijeta. Prilika je to i za upoznavanje investitora iz gaming industrije u kojoj se vrte milijuni.

'Stupili smo u kontakt s nekakvim investitorima koji bi nam mogli pomoći u budućnosti da uđemo u neka nova tržišta', rekao je Alan Sumina, suosnivač Nanobita.

A nova tržišta znače i rast. U gaming industriji Nanobit je sve prepoznatljiviji. 'Rast nam je između 80 i 90 posto, ovisno o godini. Prošle godine smo imali prihode u iznosu od 24 milijuna kuna', napominje Sumina.

Milijuni su sa sobom donijeli posrnulom hrvatskom gospodarstvu prijeko potrebna nova radna mjesta. Mlade snage zapošljavaju se i u susjednim zemljama. Otvorili su urede u Mađarskoj, u Budimpešti. A sa širenjem ne prestaju. Na putu prema tome, dosadašnji uspjeh - snažan je vjetar u leđa. Njihovu priču pogledajte u videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook