Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VEČERAS

Nakon niza godina izvještavanja u Provjerenom: Je li nasilju i razbojstvima u Međimurju konačno došao kraj? Država je odlučila uvesti drastične mjere

Drastične mjere u Međimurju
Drastične mjere u Međimurju Provjereno
Aktualno Galerija Drastične mjere u Međimurju Drastične mjere u Međimurju Foto: Provjereno Drastične mjere u Međimurju Drastične mjere u Međimurju Foto: Provjereno Drastične mjere u Međimurju Drastične mjere u Međimurju Foto: Provjereno Drastične mjere u Međimurju Drastične mjere u Međimurju Foto: Provjereno +3 Drastične mjere u Međimurju Galerija 1/8 >>
"Sustav mora biti pravedan da tu naknadu dobivaju doista oni koji su u potrebi. Mi imamo situaciju da su ukućani kojima je namijenjena minimalna naknada gladni", kazala je ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković.

Nakon niza godina izvještavanja u emisiji Provjereno te priloga emitiranog prije dva tjedna o stanju u Međimurju u kojemu manjinsko stanovništvo, primatelji socijalne pomoći, sije strah i trepet među većinskim stanovništvom, država je konačno izrekla drastične mjere.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Obiteljsko nasilje - 1 Otkriva Provjereno "Došli su po nas, kiša je padala, dijete je plakalo": Trebali su biti sigurni, a dobili su pakao. I to sve zbog glupe greške

No, pitaju se građani, jesu li te mjere došle prekasno – samo proteklih dana u Međimurju dvije žene tragično su stradale, a počinitelji – muškarac koji je ubio nevjenčanu suprugu otprije je poznat policiji te dvojac koji je pretukao staricu, zajedno ima više desetaka prekršajnih i kaznenih prijava.

Ministarstvo socijalne skrbi izreklo je mjere ukidanja zajamčene minimalne naknade građanima koji svoju djecu ne šalju u predškolu ili osnovnu školu, za nenamjensko trošenje socijale ukida se isplata i uvode vaučeri, djelomično ili potpuno. Kako će sama kontrola izgledati, još nije sasvim poznato.

"Sustav mora biti pravedan da je dobivaju doista oni koji su u potrebi. Mi imamo situaciju da su ukućani kojima je namijenjena minimalna naknada gladni", kazala je ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković te dodala: "Radno sposobna osoba ne može biti korisnik zajamčene minimalne naknade. Svi korisnici zajamčene minimalne naknade moraju proći rad za opće dobro na području svoje općine gdje žive."

Međimurski župan Matija Posavec, koji je pred kamerama Nove TV iskazivao svoje nezadovoljstvo situacijom i apelirao na državna tijela da svojim mjerama uvedu red u Međimurju, sada ističe – to je ono što su tražili.

Znače li nove mjere smanjenje nasilja i ubojstava u Međimurju te što na sve kažu sugovornici, doznajte u prilogu Ivana Čorkala u večerašnjoj emisiji Provjerenog.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene