Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Nisu mafijaši već skitnica

Javnost ne vjeruje raspletu ubojstva?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri mjeseca po glavama policije, državnog vrha, ali i javnosti motali su se scenariji o motivima i načinu brutalnog ubojstva Ivane Hodak. Nevjerojatan rasplet izaziva reakcije javnosti. Teško je povjerovati da je skitnica i beskućnik srušio mit o mafijaškoj likvidaciji.

Iza ubojice koji je pobjegao nakon oduzimanja života Ivani Hodak ostale su dvije čahure i jedno zrno metka. Dokazi su to za uspoređivanje s pronađenim pištoljem. 'To je na mjestu oduzeto uz potvrde, on je na mjestu to potpisao i time prihvatio vlasništvo nad pištoljem i cigaretama', rekao je Željko Prša, načelnik policijske postaje Zaprešić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkriveni mnogi detalji Ubojica ušao u zgradu s Ivanom pa ju ubio! Slika nije dostupna Jelena Perčin o Ivani Hodak: 'Čekam da me probude i kažu, idemo ispočetka'

Policija je prvom balističkom analizom povezala pištolj iz sjenika s čehure s mjesta ubojstva. Analiza je trajala dva mjeseca. Zašto? 'Ili pištolj nije na vrijeme dostavljen na vještačenje ili su mehanički tragovi na zrnima i čahurama bili loši i teško usporedivi pa je tražena pomoć nekog drugog centra', rekao je Rade Stojanović, sudski vještak za oružje i balistiku. 

>> Ubojstvo Ivane splet nesretnih okolnosti?

>> VIDEO: 'Prvo je bježao, pa nas odveo u sjenik'

'Nije to bila nikakva žurna procesura i zato je potrajalo. Morate znati da iz cijele Hrvatske sve što se zaplijeni ide na jednu adresu', rekao je Prša. Za desetak dana znat će se i je li na odjeći osumnjičenog pronađen dodatni dokaz ubojstva Ivane Hodak. 

Javnost bune izjave očevidaca na dan ubojstva. 'Čuli smo neki zvuk, samo je preletio. Jedan susjed nam je rekao da se radi o muškarcu 30 do 35 godina u sivoj jakni', rekla je susjeda.
Iako loše snimke sigurnosnih kamera sada kada se zna kakvu osobu traže mogle bi povezati ubojicu s mjestom i vremenom zločina. Time bi se srušile sve sumnje šire javnosti. Ovakve poruke najčešći su komentari građana: 'Netko je čekao 14 godina da se osveti...ma daj. Kaj oni snimaju film?? Za njim nitko neće žaliti, nitko se za njega neće boriti, obećali mu krevet i redovitu klopu u zatvoru i čovjek 'priznao'.

Prije 11 dana državni je vrh upoznat s napretkom u istrazi. Policija se pohvalila pronalaskom oružja točnije značajnog traga. Vjerovali su da će preko skitnice doći do ubojice. I same je iznenadilo - skitnica jest ubojica. 'On nije ništa htio proznati za pištolj je govorio da ga je nabavio od nepoznate osobe prije dva tjedna na području Zaprešića', rekao je Prša. Lagao je i zagrebačkim policajcima koji su ga uhitili prije dva dana. Tvrdio je kako nema veze s pištoljem. Ipak je priznao i otkrio motiv. Priči o brutalnom ubojstvu koje je i predsjednik države nazvao mafijaškim došao je kraj. Pemijer Sanader smjenio je ministre zbog bolje borbe s organiziranim kriminalom. A boriti se treba, čini se, sa skitnicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene