Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jelena Perčin o Ivani Hodak:

'Čekam da me probude i kažu, idemo ispočetka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemaju još nalogodavca, ali ubojstvo Ive Pukanića za hrvatsku je policiju završeno. Od desetaka uhićenih u akciji Balkan Express, Slobodan Đurović sumnjiči se za organizaciju ubojstva, a dovoljno dokaza, kako tvrde, imaju i za rođake Matanić, kao i za Amira Mafalanija. Istodobno - u slučaju ubojstva Ivane Hodak - ne zna se baš ništa. Policija ne odbacuje povezanost dvaju ubojstava, ali pomaka i dalje nema.

Bile su kao sestre, voljele istu glazbu, trgovine, dijelile gotovo sve tajne, a onda je došao 6. listopad, datum koje prijateljice ubijene Ivane Hodak nikad neće zaboraviti. 'To je pitanje koje i dan danas ne mogu odgovoriti, još uvijek mi to ne ide u glavu i još uvijek ne mogu izraziti svoje prave osjećaje kad me se to upita, jer je apsolutan šok, nestvarno', rekla je Mia Fulepp, Ivanina prijateljica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna Suđenje Pukaniću Đurović: Progone me bez dokaza i zbog optužbi maloumnika

'U šoku smo još. Zapravo nekad nam se čini da smo najbolje reagirali kad se sve desilo, sad što vrijeme ide dalje, kako ti život pokazuje da je nema iz dana u dan, da više nikad neće zazvoniti telefon, da nema te kave, čekam da me netko probudi i da mi kaže - ajmo sve ispočetka, nije se dogodilo. Apsolutno je nestvarno', rekla je Jelena Perčin, Ivanina prijateljica.

>> Sve više indicija da su ubojstva Ive Pukanića i Ivane Hodak povezana

Tko je ubio njihovu Ivanu - ne znaju, ne zna ni policija. Sve oči uperene su u Slobodana Đurovića, osumnjičenog za atentat na Pukanića i Franjića. No, o bivšem vojnom obavještajcu ni nakon tri mjeseca pritvora ne zna se mnogo. U crnogorskom krim miljeu, tvrde tamošnji novinari, nije bio poznat.

'Mi smo prvi put za njega čuli kad je objavljeno u medijima, on uopće nije pripadao crnogorskom krim miljeu nego je radio u vojsci u Beogradu', kaže Veseljko Koprivica, crnogorski novinar. Dok su se u ubojstvu Ive Pukanića barem malo pomaknuli s mrtve točke, ubojstvo Ivane Hodak još je nepoznanica. Prvih nekoliko dana hvalili su se da je na obavijesnom razgovoru bilo 50, 100, 200, više od 300 ljudi. Po savjet se išlo u Srbiju i Crnu Goru, ali uvijek se kaže isto: 'Taj slučaj će biti riješen, znate. Kriminalistička obrada ima i svoje zakonitosti i zahtijeva određen vremenski period u rješavanju', rekao je Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova.

Posljednjih mjesec dana svi šute i bježe od kamera. Kako i ne bi - Ivanino ubojstvo pokazalo je nesposobnost obavještajno - sigurnosnog aparata. Tko je i za koga uspio počiniti taj suludi zločin u središtu Zagreba - pitanja su na koja se još uvijek čeka odgovor. Vrijeme ide brzo i dok neki očito čekaju da se sve zaboravi, za njezine prijateljice uspomene nikad neće izblijediti. Ivana je u subotu trebala napuniti 27 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene