Obavijesti Video Pretražite Navigacija
78 glasova za, 6 protiv

Sabor izglasao 'Lex Perković', HDZ napustio sjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru je danas izglasan Zakon o suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU kojim se regulira europski uhidbeni nalog. HDZ je prije glasovanja napustio sabornicu.

Zastupnici su danas sa 78 glasova za i 6 glasova protiv izglasali zakon o europskom uhidbenom nalogu koji bi trebao spriječiti izručenje Josipa Perkovića bivšeg dužnosnika UDBE.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Sabornica - 1 pljušte uvrede Burna rasprava u Saboru o povjerenju Grliću Radmanu: "I jedna i druga strana složile su se da je ovo postao pravi cirkus"

'Ako zakon bude usvojen izvršen je udar na vladavinu prava. Zašto Vlada ovo radi? Ulazi u sukob s Europom i građane drži kao taoce tog sukoba. Nekorektno je manipulirati braniteljima jer znamo da nijedan branitelj neće biti uhićen na temelju europskog, uhidbenog naloga', rekao je Karamarko u Saboru.

>> Karamarko: Obična je floskula da Vlada želi zaštiti branitelje

>> VIDEO 'Tjerali ste lisicu, istjerat ćete King Konga!'

'Dosta je prijetnji tajnama iz komunističke diktature, besmislene su. Vrijeme je da se suočimo s tom stranicom mračne prošlosti i okrenemo se budućnosti', zaključio je Karamarko te sa svojim stranačkim kolegama napustio sabornicu. 

'Ovaj zakon koji donosimo je pitanje interesa građana RH. Svih građana. Nema kod nas selektivnog interesa. Govorimo ovdje bespotrebno o jednoj osobi koja se provlači kao sinonim onog zakona. To su bili najbliži suradnici i pokojnog predsjednika koji su sudjelovali u ključnim vremenima u Hrvatskoj povijesti. Ako ima spornost to moraju riješiti hrvatski sudovi', rekao je Igor Dragovan iz SDP-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene