Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Jandroković: 'Hrvatskoj su važni odnosi s BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odnosi s Bosnom i Hercegovinom iznimno su važni za Hrvatsku i oni trebaju biti što bolji i sadržajniji, izjavio je u Sarajevu hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković po dolasku u trodnevni službeni posjet BiH.

"Želimo razvijati s BiH što bolje i što sadržajnije odnose u svim segmentima koji su u interesu dviju država", kazao je Jandroković dodajući da je želja Hrvatske pomoći BiH na njezinu putu ka euroatlantskim integracijama.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Posebno važnim ocijenio je jačanje gospodarskih odnosa dviju zemalja te je najavio konkretne korake u tom pravcu koji bi trebali slijediti kao rezultat jednog od njegovih prvih putovanja u inozemstvo na dužnosti ministra vanjskih poslova.
Kako je najavljeno, ministar Jandroković će se tijekom boravka u Sarajevu sastati s ministrom vanjskih poslova BiH Svenom Alkalajem, članovima Predsjedništva BiH te s visokim predstavnikom za BiH Miroslavom Lajčakom.

Na upit novinara Hine donosi li u Sarajevo neke nove prijedloge za rješavanje otvorenih pitanja između dviju zemalja, Jandroković je odgovorio kako se prije svega želi upoznati s kolegama na bosanskohercegovačkoj strani.

"Razgovarat ćemo o svim pitanjima koja nas povezuju. Razgovarat ćemo vjerojatno i o onim pitanjima koja još nismo u cijelosti riješili", kazao je šef hrvatske diplomacije izražavajući očekivanje da će i ovaj posjet pomoći pronalaženju rješenja za otvorena pitanja koja će biti u interesu obiju strana.

Jandroković se po dolasku u Sarajevo prvo sastao s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjom Topićem.

Izražavajući još jednom divljenje za aktivnosti "Napretka" te Topića i njegovih suradnika, Jandroković je kazao da je hrvatska država spremna pomoći neke od aktivnosti tog društva.

Topić je pak istaknuo kako BiH jest i ostaje možda najvažnija zemlja za Hrvatsku zbog niza razloga.

"'Napredak' je poveznica hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj, ali i u svim drugim zemljama gdje Hrvati žive", kazao je Topić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene