Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik sabora

Jandroković sazvao izvanrednu sjednicu Sabora

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković Foto: Goran Mehkek/Cropix
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković obraća se javnosti. Najavio je kada će biti održana izvanredne sjednica.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dao je izjavu povodom izvanredne sjednice, ali prvo je komentirao slučaj svoje kćeri kojoj je usred štrajka riješen predmet na sudu.

"Nisam utjecao niti vršio pritisak, ali treba reći jer je Klara Jandroković hrvatska građanka da je sudovima naloženo da se moraju zaprimati podnesci u ZK odjelima i održati ročište unatoč štrajku", rekao je. i dodao: "Niti sam pogodovao, niti je dobila išta što ne bi svaki drugi građanin Republike Hrvatske."

Obrušio se potom na novinare koji su davali krive insinuacije. "Tekst je bio korektan, ali cijeli dan držite naslov koji insinuira da sam ja na neki način njoj pogodovao", rekao je.

Predsjednik Zoran Milanović podnio je zahtjev za izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora koju potom treba sazvati presjednik Sabora, a on najavio da će to učiniti odmah. Sjednica će se održati 21., 22. i 23. srpnja tj. ovaj petak, subotu i nedjelju.

"Kada me Peđa Grbin prozivao ja sam rekao da će  kada predsjednik podnese zahtjev, isti dan biti sjednica zakazana i to sam i učinio", poručio je.

Pojašnjavajući odabir termina rekao je: “Vikend zato što su izvanredne okolnosti i zato što su tražili odmah. Zašto tri dana jer nisam siguran da će se rasprava završiti u dva dana.”

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene